Rekordbevételt ért el az A9-es processzor gyártója, a TSMC

HusztiD 2016.01.19. 06:49 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 246

armchipapple

Az Apple egyik partnere, a TSMC – akit az Apple A szériás processzorainak gyártásáról ismerhettek – bejelentette a 2015-ös pénzügyi mérlegét, melyből kiderült, hogy a vállalat 29 éves történetében nem zártak ehhez hasonló sikerrel. Nem csoda mindez, hiszen a világ legnagyobb szerződéses chipgyártójáról beszélünk, akik az Apple-nek szállítanak.

A tajvani vállalat már régóta gyárt processzorokat az almások számára. 2015-ben az akkor piacon lévő készülékek számára készítettek el a chipeket, konkrétan az iPhone 6 és 6s modelljeihez. Mindez 9,15 milliárd dollár profitot eredményezett, ami 16,2 százalékos növekedésnek felel meg.

14917-10822-a9x-l

Ez a mennyiségű nettó nyereség egyébként arra volt elegendő, hogy minden hasonló vállalat rekordját megdöntsék. Várhatóan ebben az évben szintén növekedni fog a cég a folyamatos megrendelésnek köszönhetően, nem mellesleg pedig érdemes megemlíteni, hogy a TSMC lehet a fő beszállítója az Apple-nek, hiszen az iPhone 6s modellek kapcsán ők gyártottak jobb processzort a Samsunggal szemben.

Most már csak egy kérdés vár megválaszolásra. Ez pedig nem más, minthogy az Apple hogyan zárta a legutóbbi negyedévet? Maradjatok velünk, hiszen 26-án, kedden este minden kiderül.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!