Még akkor is komolyan veszi az Apple a titoktartást, ha halott vagy

HusztiD 2016.01.19. 17:57 Apple, Kiemelt hírek 0 db 415

apple-store

Nem túl jó dolog az, ha halálesetről beszélünk, hiszen senki sem szereti ezt a témát, de mégis az élet része. Viszont ennek kapcsán van egy új, többnyire jó hírünk, amit a cím már szinte elárult. Elmesélünk nektek ezúttal egy olyan történetet, ami nem olyan régen volt, s alaposan rámutat, hogy mégis mennyire szigorúan kezeli az Apple a személyes adatainkat még akkor is, ha mi már nem vagyunk e világon.

A legutóbbi hírek szerint egy kanadai nőnek nem olyan régen meghalt a férje, aki többek között egy iPad-et hagyott a kedvesére. Az özvegy természetesen a férje halála után tovább használta a tabletet, aminek ugyan tudta a jelkódját, azonban fogalma sem volt, hogy mi lehetett az egykori kedvesének az Apple ID jelszava, ezért felvette a kapcsolatot az Apple-lel, akik számára nem tetsző választ adtak.

“Úgy érzem ez nevetséges […] Megkapom az özvegyi nyugdíjat, mindenféle kedvezményt kapok a kormánytól. Az Apple-től kénytelen vagyok egy bugyuta jelszót kicsikarni. Ez teljesen nonszensz.” – nyilatkozta a 72 éves Peggy Bush a CBC-nek.

Security-Hover-Click

Bush lánya megpróbált intézkedni, de ő sem járt sikerrel. Megadta az iPad sorozatszámát, mellékelt egy halotti anyakönyvet és a halott végrendeletét, amelyben egyértelműen le van írva, hogy mindent Peggy örökölt. Az Apple hamarosan reagált, azonban bírósági végzést óhajtottak ahhoz, hogy kiadják az adatokat.

Szerencsére itt nem ér véget a történet, ugyanis a CBC csatorna Go Public osztálya felvette az almásokkal a kapcsolatot, aminek eredményeképpen bocsánatot kértek a félreértés miatt, s megoldották a problémát.

Ezekből látszik, hogy az Apple nagyon szigorúan vesz mindent, ha a személyi adatokról van szó. Nyilván ez a jó, hiszen ezáltal tudhatunk mindent biztonságban, azonban aki érintett egy ilyen esetben, annak inkább frusztráló lehet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!