Legalább 8 milliárd dollár büntetésre számíthat az Apple

HusztiD 2016.01.18. 18:01 Apple, Kiemelt hírek 0 db 422

apple-money-780x520

Folyamatosan hírt adunk az Apple-t körülvevő botrányról, hiszen az Európai Bizottság már korábban arra adta a fejét, hogy megbuktassa a kaliforniai vállalatot. Lényegében arról van szó, hogy az almások nem Amerikában, hanem külföldön tartják a pénzüket, amiből ugyebár semmi baj nincs, azonban mégis trösztellenes vizsgálatot indítottak ennek kapcsán. Eddig úgy volt, hogy tavaly karácsonyig megszületik a döntés, de a legújabb hírek szerint erre márciusban kerülhet sor.

A Bloomberg egyik elemzője, Matt Larson szerint az Apple 2004 és 2012 között 64,1 milliárd profitra tett szert, s a számításai alapján ennek a 12,5 százalékának a megfizetésére kötelezhetik, amennyiben szabálytalanságot talál az Európai Bizottság. Ennek értéke akár 8 milliárd dollár lehet, amit még magyar forintban leírni is nagyon sok lenne. Larson egyébként rámutatott, hogy az almások jövedelmének az 55 százaléka származik az Egyesült Államokon kívül, ugyanakkor az adókulcsuk csupán 1,8 százalék.

Hogy végül mi lesz az ügy kimenetele, arra valószínűleg márciusban került sor – már ha nem halasztanak tovább. Tim Cook korábban elmondta, hogy semmi illegális dolgot nem csinálnak, csupán egy politikai butaságról van szó. Egy biztos: ha megbüntetik a világ legnagyobb vállalatát, akkor kemény pénzeket kell majd leperkálniuk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!