Előrendelhető az Apple Watch; megérkeztek az új iOS, OS X, tvOS és watchOS béták – mi történt a héten?

HusztiD 2016.01.17. 14:34 Apple, Kiemelt hírek 0 db 476

Ez a hét sem telt el izgalmak nélkül, ugyanis kaptunk OS X, iOS, tvOS és watchOS béta frissítéseket, továbbá kiderült az Appel Watch magyar megjelenési dátuma is. Alább pedig összeszedtük a legérdekesebb híreket.

15538-11904-applewatch-hermes-l

Heteken belül Magyarországon is megvásárolható lesz az Apple Watch!

Nagyon sokat kellett várni erre a hírre, hiszen a 2015 tavaszán megjelent okosórát nagy érdeklődés előzte meg. Teltek-múltak a hónapok, végül azzal kellett nekünk magyaroknak szembesülnünk, hogy 2015 folyamán már nem fog megjelenni. Idén januárban viszont új információ tűnt fel az Apple magyar aloldalán az Apple Watch-ot illetően, amivel karöltve megkaptuk a különféle modelleket, árakat és természetesen a pontos megjelenést egyúttal.

applewatch-800x430

Bővebben itt.

Jóval túlszárnyalta a várakozásokat az Apple Music

Az Apple Music immáron túl van a 10 millió előfizetőn. Összehasonlításképp a Spotify-nak erre hat évre volt szüksége. Ha azt nézzük, akkor az Apple Music első félévében annyit ért el, mint a riválisa tízszer annyi idő alatt, ami egészen elképesztő. Természetesen mondanunk sem kell, hogy minden elemzést felülmúlt a szolgáltatás, így kíváncsian várjuk, hogy hogyan alakul az Apple Music sorsa az elkövetkezendő hónapok folyamán.

beats-one-radio-station-ios

Bővebben itt.

Megjelent az iOS 9.3, OS X 10.11.4, tvOS 9.2 és watchOS 2.2 első bétája

Hétfő este az Apple kiadta a legújabb bétákat az OS X, iOS, tvOS és watchOS kapcsán. A legtöbb újdonságot az iOS 9.3 első bétája hozta, ahol többek között megjelent a multi-user funkció a diákok számára, illetve a hasznosnak ígérkező Night Shift mód egyaránt bemutatkozott.

screen-shot-2016-01-11-at-18-26-29

Bővebben itt.

iPhone 6c helyett iPhone 5e

A kínai MyDrivers új információkkal állt elő a régóta pletykált 4 colos iPhone-t illetően. Eddig ugyebár mindenki iPhone 6c-ként említette, azonban a legújabb hírek szerint iPhone 5e néven mutatkozik be a készülék. Nem mellesleg a vártnál gyengébb hardvert kaphat a telefon, de ezt egyelőre senki se vegye biztosra.

ophone-5e

Bővebben itt.

Az Egyesült Államok ellen is kiáll az Apple

Nem egyszer olvashattunk már az Apple-ről és a titkosításról az elmúlt hónapok folyamán, hiszen elsőnek az Egyesült Királyságban indult útjára a vita. Természetesen mindig is nagy botrányt keltett ez a téma, ami most tovább fokozódott az Egyesült Államokban egyaránt, melynek hatására San Joséban tárgyaltak a legnagyobb tech vállalatok vezetői/képviselői és az amerikai kormány tisztviselői. Apropó, ha lemaradtatok a cikkünkről, hogy miért jó az, ha az Apple titkosít, akkor itt bepótolhatjátok, hiszen alaposan kiboncoltuk a témát.

cook

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején láthattunk új drónvideót a Campus 2-ről, majd arról számoltunk be, hogy teljesen vezeték nélküli fülest adhatnak az iPhone 7 mellé, továbbá Jeff Williams beszélt a gyermekmunkáról. Ha már szóba került az iPhone 7, akkor az elvileg teljesen vízálló lehet, ezt illetően egy AMOLED-del foglalkó vállalatba fektetett az Apple. Készült egy érdekes felmérés, melyből megtudhattuk, hogy mire buknak igazán a nők, később pedig hivatalosan kiderült, hogy melyik autókat támogatja a CarPlay.

apple_carplay_5098-780x520

A hét második felében beszámoltunk, hogy petíciót indítottak az iPhone 7 kapcsán, ami után fény derült, hogy melyik okosóra volt tavaly a legnépszerűbb. Olvashattunk egy elemzést az iPhone eladásokat és az AAPL értékével illetően, utána meg kiderült, hogy most januárban már elkezdik az Apple Watch 2 gyártását, illetve megtudtuk, hogy mik voltak a legnépszerűbb és legjövedelmezőbb iOS játékok. Végül pedig egy új törvényjavaslattal álltak elő New Yorkban, végül arról adtuk a hírt, hogy reklámozásból kudarcot vallott az Apple.

Szombatra összeszedtük azt a top 10-es Androidos funkciót, melyet akár az iOS is átvehetne.

Ezek voltak a második hét legérdekesebb hírei. Ismételten nehéz megmondani, hogy mi várható a jövő hétre, de biztos hogy kapunk új iOS és OS X bétákat, illetve hamarosan megjelenhet az iOS 9.2.1.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!