Az Egyesült Államok ellen is kiáll az Apple

HusztiD 2016.01.14. 14:58 Apple, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 303

cook

Nem egyszer olvashattunk már az Apple-ről és a titkosításról az elmúlt hónapok folyamán, hiszen elsőnek az Egyesült Királyságban indult útjára a vita. Természetesen mindig is nagy botrányt keltett ez a téma, ami most tovább fokozódott az Egyesült Államokban egyaránt, melynek hatására San Joséban tárgyaltak a legnagyobb tech vállalatok vezetői/képviselői és az amerikai kormány tisztviselői. Apropó, ha lemaradtatok a cikkünkről, hogy miért jó az, ha az Apple titkosít, akkor itt bepótolhatjátok, hiszen alaposan kiboncoltuk a témát.

A tárgyaláson nem csak az Apple, hanem a Google, Facebook, Twitter, Microsoft, LinkedIn, Dropbox és a Cloudflare képviselői vettek részt a tech vállalatok közül. A másik oldalról pedig jelen volt a Fehér ház vezető tisztviselője, Denis McDonough, Loretta Lynch főügyész, az NSA igazgatója Jeh Johnson, az FBI igazgatója Michael Rogers és a Nemzeti Híresztelés fejese, James Clapper. Mint láthatjuk, nem mindennapi ülésen vettek részt a szakemberek, ahol az Apple is érintett volt.

A tárgyaláson természetesen a titkosítás volt a téma. Ebből látszik, hogy Amerika egyre inkább szeretné az irányítása alatt tudni a vállalatokat, hiszen hozzáférést kérnek a titkosításhoz és a technológiához egyaránt, hogy megelőzzék a terrortámadásokat, illetve a hasonló szörnyű dolgokat. Természetesen Tim Cook sem maradt szó nélkül, s elmondta a már ismert monológját: attól, mert hátsó ajtókat készítenek a kormányzatok számára, még az nem lesz biztonságos. Épp ellenkezőleg, ugyanis ezáltal nő a sebezhetőség, aminek a felhasználók isszák meg a levét.

15547-11924-12992-7342-12931-7239-10523-2789-150917-iOS_8-Encryption-l-l-l-l

Természetesen nem csak a nagy tech vállalatokon múlik ez, ugyanis aki tervez valamit, annak ezer lehetősége van a kommunikációra. Az pedig, hogy köteleznék a tech vállalatokat egy hátsó ajtó kiépítésére, az tényleg nem vezet semmire, ugyanis ha ez megtörténne, akkor a hackerek azonnal lecsapnának, ami által akár hozzáférhetnének a személyes adatainkhoz, köztünk a bankkártyák adataihoz.

Az elkövetkezendő hónapok folyamán biztos sokat fogunk még ezekről a témákról hallani, ám nagyon érdemes megnézni, hogy végül mi lesz az ügy kimenetele, főleg akkor, ha a kormányzatok sem engednek. Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

  1. Lacika54 - 2016.01.14. 18:18

    A legjobb megoldás az lenne hogy ha valaki valakivel valamit meg akar beszélni akkor beülnek egy jó népes-zajos kocsmába oszt megdumálják két-három sör mellett mint régen amikor még nem volt ennyi kütyü sőt egy szaros vonalas telefonra is éveket kellett várni………..mit tudom én mi lenne jó……..talán az ha nem lenne ennyi szemét ember a világon-na az lenne jó!!!

  2. Fehérsólyom - 2016.01.14. 18:50

    Sajnos a történelem megy a maga vonalán. De azért próbáljuk meg késleltetni a totális diktatúrát.

  3. Krisz - 2016.01.14. 19:13

    Aki ilyen dolgokkal foglalkozik annak telefonja sincsen!!nemhiaba nemkapjak el!!levelezes papiron es rejtekhelyen uzengetes.(csak megsugom)
    Ezrket a sima atlagos emberek ellrn vetikbe a nyomorultak hogy tudjak hanyszor szarunk!!

  4. Krisz - 2016.01.14. 19:13

    Szanalom azt akarjak tudni hogy kire fogsz szavazni:)))

  5. Vélemény - 2016.01.15. 05:16

    A kormányzatok ezekben az országokban minden erővel azon vannak, hogy bekövetkezzen az, amit Orwell:1984 című könyvében megírt már több, mint hatvan éve. Az lenne a jó, ha nem ezen lennének, hanem azon, ami a dolguk, és amiért megválasztották őket a választóik.

Szólj hozzá Te is!