Petíciót indítottak az Apple ellen a jack csatlakozó miatt

HusztiD 2016.01.13. 07:10 iPhone, Kiemelt hírek 6 hozzászólás 476

iphone-7-hajek

Az elmúlt hetek folyamán nagy port kavart a hír, mely szerint jack csatlakozó nélkül érkeznek az iPhone 7 modellek. Lehet vitatkozni, hogy milyen lépés lenne ez az Apple részéről, ugyanis a 3,5 milliméteres jacket már több évtizede használják az emberek. Azt meg mint tudjuk, az Apple szeret újdonságokat bevezetni, illetve elhanyagolni olyan technológiákat, melyek már szerintük elavultnak számítanak.

Természetesen ezt sokan nem szeretnék, ami érthető: egy jack csatlakozót ma már szinte minden elektronikai eszközön megtalál az ember, ugyanakkor ez az egyik elismert szabvány. Arról pedig nem beszéltünk, hogy mi van azokkal, akiknek nem olcsó, hanem mondjuk 100 ezer forint értékű fej vagy fülhallgatói vannak? Számukra használhatatlanná válnak? Vagy szerencsésebb esetben megússzák egy kábel cserével? Esetleg átalakítót kell majd használniuk? És még hasonló kérdésekkel lehetne tovább folytatni.

iphone-7-airpods-1024x576-2-780x439

Na ezt elégelték meg és a Sum of Us oldal indított egy petíciót, melyet azóta már több, mint 204 ezer ember írt alá. Természetesen azért indult az egész, hogy az Apple a jövőbeli iPhone készülékeiből ne szüntesse meg a jack csatlakozókat, ugyanis nincs szükségük arra, hogy a Lightning porton vagy Bluetooth által hallgassanak zenét.

Lehetne vitázni, hogy jó ötlet-e avagy sem, de tartsuk szem előtt, hogy ezek egyelőre csupán erős pletykák. Lehet, hogy felmerült az Apple vezetőinél ez az ötlet, de az is lehet, hogy még hosszú évekig jelen lesz a jack csatlakozó.

Ti hogyan vélekedtek? Kell jack csatlakozó, avagy újítson az Apple egy pár milliméterrel vékonyabb telefon miatt?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

  1. iRon242 - 2016.01.13. 11:02

    Na majd egy maroknyi maradi ember fog a fejlődés útjába állni, mi? Nem is értem őket: ha nem tetszik, lehet más gyártótól készüléket venni. Na meg majd biztos százezres fülessel hallgatom az analóg jack-en kijövő trutyit…

  2. Szamuráj - 2016.01.13. 11:31

    Nem igazán értem, hogy mi ez a vékonyság őrület. Annak idején egy nokia 3210-est, egy siemens a40-est vagy egy ericsson 2618-ast nagyon jó érzés volt kézben tartani, mert kényelmes volt a kialakításuk és hát mindent lehet mondani, de, hogy vékonyak voltak, azt nem. A mai telefonok (számomra) már a kényelmetlenség határát súrolják a vékonyságukkal. Jelenleg i6-ot használok gyári bőrtokkal, amitől vastagabb lett és így nekem kényelmesebb a fogása, mint csupaszon. Természetesen nem sírom vissza a régi telókat, de azért van a lónak másik oldala is. Tehát személyes véleményem szerint azért kihagyni a 3,5-es csatlakozót, hogy vékonyabb legyen a teló, nem jó ötlet. Ugyanakkor úgy vélem, hogy csak azért megtartani, mert már olyan jól megszoktuk, nem feltétlenül kellene. Mikor az apple piacra dobta az iphone-t vagy ipodot, senki nem reklamált, hogy ne tegyék, mert már úgy megszoktuk a régi kis képernyős telókat, meg a sony és panasonic mp3 lejátszókat. A világon minden újátás bevezetése, valami régebbi dolognak az elhagyását vonja maga után. Ha az apple vagy bárki más szeretne innoválni, akkor abban senkinek nincs joga megakadályozni. Ahogy az emberek sincsenek kötelezve arra, hogy megvegyék az újabb készüléket, ha az nem tetszik. Akinek pedig 100 ezres fülese van, annak nem okozhat gondot egy átalakító, de ha mégis, akkor majd nem veszi meg az új iphone-t. Észre kellene venni, hogy az apple atmoszférát egyre inkább a vezeték nélküliség hatja át. Valószínűnek tartom, hogy hosszútávon a teljesen vezetékmentes környezet kialakítása lenne a cél, amibe a fülhallgatók ugyanúgy beletartoznak. Szerintem nem volna szabad meggátolni senkit az újításban. Főleg az apple-t, ami éppen emiatt tart ott, ahol.

  3. Koroncz János - 2016.01.13. 14:16

    Kellene a jack én bose-et használok és sokkal dinamikusabb mint az originál !!

  4. Apples - 2016.01.13. 15:10

    Majd adnak hozza alapból egy pici gyári átalakítot es mindenki lenyugszik. A legelső comment-ér mondjuk nem értem hogy miért lenne szutyok az analóg csatlakozó – hisz az analóg fülesbe valamikor at kell alakítani analógga az adatot…ha a lightning-en keresztül analóg adna ki a jelet akkor minden ugyanaz csak a forma változik ha meg digitálisan adna ki akkor az atalakitoba vagy fülesbe kellene DAC. Amúgy az iPhone DAC-ja eleg jo…

  5. Patrick - 2016.01.13. 21:25

    Rendben legyen vékony, engem személy szerint egyáltalán nem zavarna ha nem lenne ott a jack. DE! Az iPhone 6S 7.1 mm vékony. Az iPod Touch 6G pedig 6 mm, és ezen a készüléken is van jack. Most akkor egy 6 mm-nél vékonyabb iPhone-t akarnak csinálni Appleék!? Mert a jelenlegi 6G iPod is eszméletlen vékony mar így is..

  6. Istvan - 2016.01.14. 15:50

    Miert talalgatunk ? Majd meg latjuk ! :)

Szólj hozzá Te is!