Egyik beszállítójába fektetett az Apple az AMOLED kapcsán

HusztiD 2016.01.13. 07:12 Apple 4 hozzászólás 289

iphonedisplay

A hírek szerint az Apple felvásárolta az AU Optronics vállalatot, akik korábban már LCD kijelzőket biztosítottak az almások számára. Hivatalos megerősítés ugyan nem érkezett az Apple felől, ugyanakkor a gyártó sem kívánta kommentálni az esetet. Az AU Optronics viszonylag ismert, hiszen kínai vállalatok, akárcsak a Huawei készülékei számára gyártottak le kijelzőket.

Az információk alapján a kijelzőkkel foglalkozó AU Optronics már egy jó pár éve nyitott az AMOLED technológia felé, amiben az Apple jelenleg nagy érdekeltséget mutat. Nem mellesleg a korábbi szóbeszédek szerint az Apple 2-3 éve belül teljesen lecserélheti az LCD paneleket AMOLED-re. Ennek kapcsán pedig nem csak a Samsung, Japan Display és LG, hanem az újonnan megszerzett vállalat egyaránt nagy segítségére lesz a kaliforniai vállalatnak.

Az utóbbi időben egyébként már nem egyszer beszámoltunk az AMOLED témáról. Sőt, az Apple Tajvanban egy új intézményt felvásárolt az elmúlt év végén, s a hírek szerint microLED paneleken kísérletezhetnek. Most pedig tovább bővültek az almások, amivel ismételten értékes tapasztalatokra tettek szert.

A kérdés már csak az, hogy végül mikorra vált át teljesen AMOLED technológiára az Apple. Vélhetően az idén ősszel megjelenő iPhone 7-es modellek még LCD kijelzővel fognak piacra kerülni, azonban nem kizárt, hogy a következő év folyamán, már bizonyos modellekben viszont láthatjuk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Apples - 2016.01.13. 15:13

    Nem értem hogy mi ez a nagy izgalom az amoled-es iPhone-okkal kapcsolatban. Évek óta vannak amoled-es készülékek. Miért lenne nagy szám, különleges dolog? (Tényleg nem tudom nem kötözködés)

  2. Zoli - 2016.01.13. 20:01

    Egyetértek. Most ezzel nem a Samsung fog hasonlítani az IPhonera, hanem az iPhone veszi magához az évek óta nem csak a Samsung által használt kijelzôt. De majd olvashatjuk róla, hogy ez mennyire más, ez ilyenebb, olyanabb … Szánalmas, hogy a beépített alkatrèszek egyre olcsóbbak, de az újonnan megjelent készülék meg drágább.

  3. chris - 2016.01.14. 12:38

    es ha csak a watchhoz kell?

  4. Krisz - 2016.01.14. 14:04

    Nem amoled led lesz a telefonokban amoled az lefutott es regi.
    Microled talan nem leget a samsunghoz hasonlitani te joeg

Szólj hozzá Te is!