A BlackBerry CEO-ja nem ért egyet az Apple politikájával

HusztiD 2016.01.12. 09:59 iPhone, Kiemelt hírek 4 db 225

John Chen

Az egykor szebb napokat megélt BlackBerry vállalat vezérigazgatója, John Chen hangot adott a véleményeinek, melyben azt fitogtatta, hogy miért nem jó az a politika, amit az Apple folytat. Az elmúlt hónapok folyamán többször hallhattunk már, hogy az Apple-t arra köteleznék a kormányzatok, hogy törjék fel saját rendszereiket annak érdekében, hogy esetekben egy-egy gyanús személyt lenyomozhassanak.

Ennek kapcsán nem olyan régen mi is azt boncolgattuk, hogy vajon jó ötlet-e az, ha az Apple titkosít? Vajon megelőzhetőek lennének-e a terrortámadások? Egyáltalán milyen értelme lenne?! Ha lemaradtatok volna, akkor érdemes elolvasni a cikket, melyből kiderül az Apple álláspontja.

Az almások politikája szemet szúrt a BlackBerry CEO-jának, hiszen szerinte nem szabad elutasítani azt, ha a kormányzat megkéri valamire a nagyvállalatokat. Szerint az ilyen hatalmas cégek, mint az Apple, felelősséggel tartoznak az emiatt elkövetett bűncselekményekért, hiszen a kormányzati szervek (részben) miattuk nem tudják kivizsgálni az ügyeket.

Security-Hover-Click

Természetesen ezzel kapcsolatosan John elmondta, hogy a BlackBerry megpróbál a két oldal között maradni, ahol mind a kormányzatok és a vállalat egyaránt jól járnak. Ebből látszik, hogy mennyire eltérő a két vállalat nézete, azonban annyi a különbség közöttük, hogy az egyik képes a piaci trendek diktálására, míg a másik nincs abban a helyzetben, hogy bármit megengedhessen magának, ezért egy-egy ilyen lépéssel megpróbál a szervezetek felé kedvezni, hátha nem veszít a népszerűségéből.

Szerintetek melyik megoldás a helyes? Az amit az Apple csinál, vagy a köztes megoldás, amire a BlackBerry törekszik?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 4 db

 1. Lacika54 - 2016.01.12. 11:32

  A köztes megoldások még soha nem vezettek igazán erdeményre…….ezt felénk egyébként megalkuvásnak hívják és most szépen fejeztem ki magam…….

 2. Lacika54 - 2016.01.12. 11:42

  Egyébként még annyit hogy egyáltalán nem fontos egy Apple telefon, ill. egy IOS szoftver ahhoz hogy terrorcselekményeket szervezzenek meg…….Millió más módja van és volt. (9/11, stb.) Egyébként honnan is származik az internet? (USA katonai belső kommunikációs hálózat)

 3. Bigyo - 2016.01.12. 19:27

  Tudomasom szerint a BlackBerry-t a titkositott sajat chat szervere miatt hasznalta az alvilag es az arabok is eloszeretettel. Most akkor hogy is van ez?

 4. Fehérsólyom - 2016.01.12. 21:33

  Ha valaki igazán titkosítani akar, akkor saját módszert fog használni.
  Ha valaki egy ajtót jól be akar zárni, akkor ne használja a kereskedelemben kapható megoldásokat. (Vagyis ne kizárólag azokat.) Sokkal többre megy egy – elvileg – kevésbé biztonságos, de egyedi módszerrel.
  A balek bűnöző meg úgysem titkosít.
  Az állami hatóság a szabad néptől fél, akinek van fegyvere a védekezésre. Ezt próbáljak most kicsavarni az emberek kezéből.

Szólj hozzá Te is!