Jeff Williams beszélt a gyermekmunkáról

HusztiD 2016.01.11. 13:22 Apple, Egyéb 0 db 135

reuters

Ha gyerekmunkáról van szó, akkor az sokak számára lehet kellemetlen téma. Nem csak nekünk embereknek, hanem a nagyvállalatok számára egyaránt, amiből az Apple sem képez kivételt. Korábban már olvashattunk olyan hírekről, hogy az Apple kínai partnereinél fiatalkorú gyerekeket alkalmaznak, ami egyaránt rosszul hat a kaliforniai vállalatra.

Ezúttal az Apple CFO-ja, azaz Tim Cook jobb keze, Jeff Williams fejtette ki egy rádióinterjúban a vállalat véleményét a gyermekmunkát illetően. Elmondta, hogy egyik cégnél sem szabad engedélyezni gyermekmunkát. Elmondta, hogy e téma kapcsán senki sem szokta vállalni a felelősséget a cégek közül. A továbbiakban hozzáfűzte, hogy az Apple kiemelten figyeli ezeket a dolgokat, s ahol szabálytalanságot találnak, ott drasztikus szankciókat vezetnek be a gyárakra nézve. Az almások mindent megtesznek annak érdekében, hogy partnereiknél biztosítva legyenek a tisztességes és biztonságos körülmények.

jeff-williams-halo-1

Nem ez volt Jeff első szereplése a médiában, hiszen egy 2014-es BBC dokumentumfilmben elárulta, hogy az Apple mindig nagy figyelmet szentelt az ázsiai beszállító lánc kapcsán. Szeretnének meggyőződni arról, hogy minden, a gyártásban részt vevő partnercégeknél a munkáltatók biztosítják a normális körülményeket, s nincsenek veszélynek kitéve, illetve senki sem dolgozik illegálisan.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!