Ennyit keresett Tim Cook; idén a szoftverekre gyúr az Apple; újabb vád az Apple ellen – mi történt a héten?

HusztiD 2016.01.10. 08:37 Apple, Kiemelt hírek 0 db 284

Már bő egy hete lezártuk a 2015-ös évet, időközben pedig a hírek is megindultak. Ezen a héten sok-sok érdekes dologról olvashattatok, azonban ha lemaradtatok volna valamiről, akkor itt a lehető legjobb alkalom, hiszen összeszedtük a legérdekesebbeket, ahogyan azt már megszokhattátok.

holiday-ios-app-store-sale

Ennyit kerestek 2015 folyamán az Apple vezetői

Többek között azért érdekes minden évben a január, mert az előző évre visszamenőleg mindig érdekes dolgok látnak napvilágot. Ezúttal például azt tudhatjuk meg, hogy az előző év folyamán mennyit keresett az Apple vezérigazgatója, Tim Cook, illetve a többi, ismertebb vezető beosztású kollégája.

cookfortune1

Bővebben itt.

Miért népszerű még mindig a 2012-ben kiadott MacBook Pro?

Biztosan sokatokban felmerült már a kérdés, hogy az Apple miért árulja még mindig a 2012-ben megjelent, MD101LL/A modellszámú, nem Retinás MacBook Prót. Főleg akkor lehet érdekes kérdés, ha az árakat nézzük, hiszen a 2015-ös belépőszintű modellhez képest 200 dollár, azaz  70 ezer forint és 3 év különbség van. Mégis mi ebben az üzlet? Az Overcast fejlesztője, Marco Arment elmondta, hogy miért éri meg az Apple számára.

md101lla-780x710

Bővebben itt.

Újabb szabadalomsértéssel vádolják az Apple-t

A biometrikus szenzorokkal foglalkozó Valencell vállalat pert indított az Apple ellen, hiszen szerintük engedély nélkül alkalmazták a szabadalmaikat az Apple Watch kapcsán. Nem ez az egyedüli per, amivel jelenleg szembe néz a kaliforniai vállalat, hiszen a napokban még arról is hírt adtunk, hogy az iOS 9 kapcsán beperelték az almásokat.

applewatch-800x430

Bővebben itt.

Forradalmian ütős szabadalommal állt elő az Apple az iPhone kamerái kapcsán

Az elmúlt hónapok folyamán olvashattunk olyanokról, hogy teljesen vízálló lesz az iPhone 7, továbbá arról, hogy két hátlapi kamerával érkezik. Az utóbbi egyre valószínűbb, ám nem olyan módon, mint ahogyan azt elsőre elképzelnétek. És itt részleteztük, hogy miért.

 

apples-appalling-iphone-6-camera-design-compromise

Walt Mossberg: 2016-ban az Apple a szoftverekre koncentrál

Walt Mossberg neve sokatok számára ismerős lehet, hiszen ő volt mindig is Steve Jobs kedvenc kritikusa, ugyanakkor nagy népszerűségnek és tiszteletnek örvend, amikor Apple elemzésekről esik szó. Igaz ami igaz, sokan mondták már rá, hogy ha a cupertinói vállalat hibáiról esik szó, akkor eléggé elnéző. Vagy mégsem, hiszen a legújabb beszámolójából nem ezt tudhattuk meg.

iphone-7-hajek

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején beszámoltunk, hogy az LG és Samsung párosa gyártja le az OLED kijelzőket az Apple számára, majd nem sokkal később arról, hogy 45 millió forint értékben loptak iPhone-okat. Hétfő este egyébként mint derült égből a villámcsapás, úgy érkezett meg a legújabb iOS béta. Nem sokkal később kiderült, hogy borús időszak elé néz a Samsung, majd az is, hogy január 26-án lesz a 2016 Q1-es konferencia, végül pedig kaptunk új iPhone 6c koncepcióképeket.

A hét második felében kiderült, hogy bajban lehetnek az ingyenes zenestreaming szolgáltatók, majd véletlenül kiszivárogtak a kínai újév és a Csehországi megjelenés alkalmából az új, limitált Apple Watch modellek. Később megtudhattuk, hogy csökkenti az iPhone 6s megrendelések számát az Apple, ami után az iPhone 7-ről olvashattatok. Valamivel később új rekord született az App Store-ban, ami után jött a Gear S2-őt érintő hír, végül pedig az Apple Pencilt szedték ismét darabjaira.

Screen-Shot-2016-01-06-at-11.23.14-780x422

Végezetül pénteken is voltak érdekes híreink. Például megtudhattuk, hogy mennyit zuhant az Apple részvény az elmúlt fél évben, ami után láthattunk egy új, svájci, félig-meddig Apple Watch klónt. Legutoljára pedig ismételten újabb szóbeszédeket olvashattunk az iPhone 7-ről, amit feltétlenül érdemes elolvasnotok, ha lemaradtatok volna róla. Szombaton összeszedtük a januári legjobb iOS játékokat.

Ezek voltak a 2016-os év legelső hetének hírei. Hogy jövő hétre mit várhatunk, azt egyelőre nem tudjuk. Vélhetően kapunk új iOS és OS X bétákat, továbbá hallhatunk még újabb pletykákat az iPhone 6c-ről, a hetes modellekről, vagy akár a második generációs Apple Watch-ról.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!