Zuhanóban az Apple részvények

HusztiD 2016.01.08. 07:06 iPhone 2 hozzászólás 327

jokermoney

Az elmúlt hónapok folyamán nagyot estek az Apple részvényei, amelyek jelenleg 98,68 dollárt érnek. Utoljára 2014. októberében volt hasonló értéke, pont az iPhone 6 modellek piacra dobása után pár nappal. Ez magában még nem lenne olyan nagy gond, azonban az elmúlt fél évben 21 százalékot esett vissza az AAPL.

Természetesen a sajtó egyből felkapta a hírt, hiszen egy ilyen dolgot rendesen meg kell lovagolni. Sokan temetik az Apple-t, de ez is csak egy szokásos dolog, amit ilyen esetekben csinálnak az emberek. Viszont azt érdemes megemlíteni, hogy az almások értéke jelenleg 560 milliárd dollárra tehető, míg egy bő éve 700 fölött járt. Ettől függetlenül az Apple az első olyan vállalat, amely átlépheti az egytrilliós határt az elemzők szerint.

A részvénypiacon egyébként mindig vannak kisebb nagyobb ingadozások, így még nem kell temetni a kaliforniai vállalatot. Viszont érdemes lesz megnézni egy-egy új idei termék megjelenésekor, hogy milyen irányba mozdulnak majd a részvények. Mondjuk egy iPhone 6c, Apple Watch 2 és iPhone 7 triójs lehetséges, hogy visszaállítaná az egyéves állapotot. Bő háromnegyed év múlva meglátjuk, hogy mire voltak elegendőek az új termékek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Krisztián - 2016.01.08. 08:14

    Nem csoda, az utóbbi 2 évben nem igen volt ütős innováció, valamint a piac is telített már gyors, mindenre használható mobilokkal, így a kereslet folyamatosan fog csökkenni, ha nem rukkolnak elő olyan újdonsággal, ami miatt must-have lenne. Nyilván nem lehet minden évben megváltani a világot, de az győz, aki közelebb jár hozzá.

  2. Jovi - 2016.01.08. 12:08

    Nagyon jól mondja az előttem szoló.
    Eddig mindig világ újdonsággal drukkoltak elő, de egy ideje már nem az Apple visszi a trendet hannem ő alkalmazkodik más telefonokhoz. Mint a nagyobb képernyő ami már más fele főnöktól lett át véve. Vagy a jobb oldalsó gomb ami szinten inkább más telefonról lett le kopintva. És semmi újdonságot nem hoznak. Csak “erősebb”. Ha nem találnak ki valami ujjat amit használnak az emberek és más telefonba (vagy kevés telefonba) meg található hamar kevesebben fogjak venni. Mert szerintem az android is van már olyan stabil rendszerrel hogy meg érje akar egy üzlet embernek.

Szólj hozzá Te is!