iPhone 7: zajszűrő technológia, vízálló dizájn és induktív töltés

HusztiD 2016.01.08. 07:07 iPhone, Kiemelt hírek 15 db 1,844

iPhone-7-second-780x413

Az elmúlt hetekben egyre többet és többet olvashatunk a szeptemberre várt iPhone 7-ről. Nem csoda, hiszen ilyenkor ez hozza lázba a tech társadalmat, hogy vajon milyen újdonságok várhatóak. Az eddigi szóbeszédeket összegyúrta a Fast Company, majd kiadták, hogy milyen lehet a következő generációs almás okostelefon.

Először, az Apple elhanyagolja a 3,5 mm-es jack aljzatot annak érdekében, hogy vékonyabb telefont dobjon piacra. Ezekről ugyebár nem egyszer hallhattunk, így nem okoz meglepetést. A forrás szerint a zenehallgatás a Lightning porton keresztül lesz esedékes avagy Bluetooth által.

Másik dolog, hogy a telefonban lesz aktív zajszűrés. A forrás nem csak a fülesekre hivatkozik, hanem arra is, hogy maga a telefon egyaránt megkapja ezt az eljárást, ami által kiszűri a külső zajokat, hogy telefonálás közben tisztábban hallhasson minket a másik fél.

iphone-7-airpods-1024x576-2-780x439

A harmadik dolog a vezeték nélküli töltést illeti. Elvileg az előző év tavaszán megjelent Apple Watch-hoz hasonlóan indukciós töltési funkciót kapnak az új iPhone 7 modellek. Bár aki ennek nem rajongója, az továbbra is tölthet majd a Lightning kábel segítségével.

Utolsó sorban pedig szóba került a vízálló dizájn, amiről már nem egyszer hallhattunk. Ha igazak a felvetések, akkor a következő csúcskészülékek már olyan belső kialakítást kapnak, amelynek köszönhetően nem szivároghat be víz olyan módon, hogy az kártékony legyen.

A Fast Company egyik írója, Sullivan korábban már hallatott magáról 2014 folyamán az akkoriban még iWatch-ként emlegetett okosóráról. Az akkori állításai alapján az Apple egy svájci vállalattal építette meg az Apple Watch-ot, amely mint kiderült, téves információ volt. Ennek apropóján nem árt ezt a hírt is óvatosan kezelni, hiszen csak az a biztos az Apple háza-táján, amit már kiadtak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 15 db

 1. Krisztián - 2016.01.08. 08:17

  Telefonálásra bőven elég ez a zajmentes mikrofon. Ha rögzíteni akarok jó minőségben, inkább megoldom magam az utólagos zajszűrést. Ettől ki mozdul rá egy új modelre?:) Ha cserélni akar vki, akkor kb. jó ha van, de ilyen apróságokkal nem fognak tömegeket megmozgatni. Ilyen újdonságokat még a samsung is tud, többet várunk.

 2. David - 2016.01.08. 11:09

  Ezért még mindig nem adnam az 5s telomat

 3. Patrick - 2016.01.08. 14:44

  Mar nem azért de ez a vezetek nélküli töltés egy nagy f@szsag.
  1. Valahol amúgy is lenne vezeték, ha mást nem az indukciós lap, es a konnektor között.
  De ekkor ugye használni sem lehet normálisan a telefont, mert nem tarthatod a kezedbe, nem lehet normálisan gépelni, stb.

  Ennek az egésznek csak akkor lenne értelme, ha lenne egy Adapter amit konnektorba dugsz, es maga a telefon, mint vevő egység. (Na akkor vezetek nélküli töltés) Meg lenne határozva h mondjuk 2-3 méter a hatótávolság, es azon belül veszi a telefon a powert. Addig amíg ilyen nevetséges es unkonfortos a “vezetek nélküli töltés” addig köszi de nem fogom hanyatt dobni magam :)

 4. iKocka - 2016.01.08. 14:50

  Ja, lehet hogy elég hasznos. Csak az a gond vele hogy nagyon-nagyon ritkán. Ilyet inkább a Samukám szokott csinálni.

 5. Pepe - 2016.01.08. 15:04

  Olvasom az Apple részvényekről szóló cikket, majd ezt a várható “újdonságokról”. És azon gondolkodom, hogy hová tűnt az innováció? Amit itt most a 7-es kodellel kapcsolatban leírt az elemző -már megbocsássatok- de nem újdonság. Max az iPhonenál. Vezeték nélküli töltés: Samsung. Vízállóság: -Sony. Fülhallgató csatlakozás elhagyása, hogy vékonyabb legyen a telefon: – minek? Hogy ne lehessen egyszerre tölteni vagy zenét hallgatni. És ha most valaki azt mondja, hogy az almás cég a konkurenciához képest ezt majd mind jobban csinálja és más lesz a felhasználói élmény, erre azt mondom, ez kevés lesz a részvénypiacon. Világot megváltani nem lehet minden évben. De a kiélezett versenyben ettől több kell. Több kell a vetélytársak által már alkalmazott szabadalmak “jobb” koppintásánál. Mert a Huawei vezérnek még igaza lesz.

 6. Zolika - 2016.01.08. 16:06

  Korai még hőbörögni. Már sokszor kiderült, hogy a pletykákból semmi sem lett igaz. Még korai azon agyalni, hogy milyen lesz a 7-es…

 7. Attila - 2016.01.08. 18:23

  Másfél év vásároltam egy Sony Z 1 compact -ot, ami vizáló is! Emberek ne vegyetek Sony-t! 1,5 év alatt gariba kettőt cseréltek a végén már Sony Z3 compact-ot kaptam. MIND BEÁZOTT !!!! Hagyjuk már ezt a vizállóságot!!! Órába ott a Casio fényképezőbe meg a Nikon v. a Canon stb…!

 8. Apples - 2016.01.08. 19:06

  Valóban nem megbizható a vízállósag a Sony-nal mert záró kupakot kell használni de érdekes amit mondasz mert pont emiatt nincs is ra garanciális csere/javítás…. Az Apple pont ezért keres mas megoldást, hogy valóban vízálló legyen, ne kelljen egy vagy jól vagy nem jól becsukott műanyag sarkára bízni a telefon életét.

 9. Attila - 2016.01.08. 20:14

  Az én esetemben minden alkalommal felpupposodot az aksi és szétnyomta a keretet ill. a proci melegedése is közrejátszott benne!

 10. Pepe - 2016.01.09. 19:19

  “Soha” nem kommentelek. És a mostani kivétel is erősíti ezt a szabályt. A Sony csak példa volt a vízállóságra. Ahogy más gyártók megoldásai is. A hangsúly nem ezen volt, hanem sokkal inkább azon, hogy az almás cég elvesztette úttörő szerepét. Maximum a mások által már kitalált megoldásokat “tökéletesíti”. De forradalmian új dolgokat nem hoz. Ezt bizonyítják a tőzsdei folyamatok. iPhone-t használok. De nem vagyok Apple “vallási fanatikus”. Próbálom reálisan nézni a képet. És véleményem szerint a kifinomultságot, az innovációt felváltotta a profit és a tömegtermelés. Lásd az iOS szinte havi frissítését.

 11. S - 2016.01.09. 23:09

  Elájulok ezektől a hozzászólásoktól!

 12. strucc007 - 2016.01.10. 00:11

  Pepe: sajnos igazad van. Fontosabb már a profit, mint az innováció. De… azért ha az Apple-nek sikerülne megoldania a vízállóságot, azzal nagyon sok új felhasználót nyerhet.
  Amit én várok, az nem egy ultra vékony telefon, hanem egy minimum 24 órát kibíró akksi full használat mellett (24 órán át világító képernyő, minden be, emellett legalább 8 órás beszélgetés, meg ilyenek). Jah, és h megmarad a füles jack. Nem akarom, h még a fülesem is sugározzon!!! De főleg nem akarom még azt is tölteni!!!

 13. strucc007 - 2016.01.10. 00:17

  Patrick: ez így van. Addig semmi értelme a vezeték nélküli töltésnek, amíg nem lehet tényleg vezeték nélkül, wireless tölteni. Az indukciós töltést én sem nevezném vezeték nélkülinek! Erre kellene egy megoldás. Milyen jó volna, ha csak egy valamit kellene bedugni egy helyen egy helyiségben, és minden arról kapná az áramot, kábelek, meg hosszabbító használata nélkül. És elég is volna 1 konektor aljzat helyiségenként. Ha ezt valaha is valaki megoldja, pillanatok alatt híres és gazdag is lesz.

 14. Sys85 - 2016.01.10. 12:58

  Ezt az indukciós töltést nem hiszem el!
  Ha addig nem találnak ki valami új fémötvözetet,akkor bukta lesz,ugyanis a teljes fém ház blokkolja az indukciós töltést.Egy fémtelefon sincs a piacon ami tudja a qi töltést és a qi töltéshez nem elég úgy áttörni a házat itt-ott mint az antennákhoz.

 15. Pancsu - 2016.01.11. 09:24

  En maradok az i6s- nél, addig amíg a hologram most nem hozzák be :) addig nem érdemes váltani mert szarsag az egész!

Szólj hozzá Te is!