Ennyit kerestek 2015 folyamán az Apple vezetői

HusztiD 2016.01.07. 07:08 Apple, Kiemelt hírek, Tim Cook 0 db 724

cookfortune1

Többek között azért érdekes minden évben a január, mert az előző évre visszamenőleg mindig érdekes dolgok látnak napvilágot. Ezúttal például azt tudhatjuk meg, hogy az előző év folyamán mennyit keresett az Apple vezérigazgatója, Tim Cook, illetve a többi, ismertebb vezető beosztású kollégája.

Az alábbi táblázaton minden fontosabb adat megtalálható. Az első oszlopban a vezetők neve és beosztása található, másodikban az elmúlt évek, harmadikban a tényleges fizetés, amit a bónusz követ. Ezek után arra is fény derül, hogy milyen értékű részvények tulajdonában állnak, amit a nem részvény ösztönzési kompenzáció követ. Utolsó előttiként az összes egyéb kompenzáció, majd a teljes éves kereslet figyelhető meg. Vessetek egy pillantást, hiszen bőven van mire:

apple2015executivesalaries

Látható, hogy összesítettben Tim Cook sokkal jobban keresett, mint az elmúlt években. Érdemes megjegyezni, hogy egy éve kétszer annyi volt a fizetése, mint az azt megelőző évben, idén pedig durván 1 millió dollárral keresett többet, mint az ezt megelőzőben. Említésre méltó Angela Ahrendts egyaránt, aki nem csak tavaly, hanem idén is a legjobban keresett. Ugyebár tavaly rengeteg bónuszt kapott, így akkor valamivel több, mint 73 millió dollárt zsebelhetett be, idén pedig csak 25,8-at, amivel szintén nem lehet panasza.

Dan Rico már évek óta erősíti az Apple csapatát. Két éve még csak 2,6 millió dollárt keresett, rá egy évre pedig 24,4-et, míg a tavalyi évben ezt csupán 600 ezerrel szárnyalta túl. Valami hasonló a helyzet Eddy Cue-nál is, hiszen szinte megegyező volt a két vezető fizetése. A viszonylag újoncnak számító Luca Maestrinek sem lehetett oka panaszra, hiszen ő is 25 milliót rakhatott félre, míg a teljesen új jövevény, Bruce Sewell is hasonlóan kaszált.

Ne feledjétek, hasonló témában már csak egy érdekesebb hírünk lesz: a január 26-i pénzügyi konferencia.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!