Miért népszerű még mindig a 2012-ben kiadott MacBook Pro?

HusztiD 2016.01.06. 06:56 Mac 0 db 1 076

md101lla-780x710

Biztosan sokatokban felmerült már a kérdés, hogy az Apple miért árulja még mindig a 2012-ben megjelent, MD101LL/A modellszámú, nem Retinás MacBook Prót. Főleg akkor lehet érdekes kérdés, ha az árakat nézzük, hiszen a 2015-ös belépőszintű modellhez képest 200 dollár, azaz  70 ezer forint és 3 év különbség van. Mégis mi ebben az üzlet? Az Overcast fejlesztője, Marco Arment elmondta, hogy miért éri meg az Apple számára.

Tulajdonképpen azért, mert ezeket a modelleket tudja leginkább értékesíti az oktatásban. De miért jó ez, hogy egy lassan négy éves gépet vesznek az iskolák? Azért, mert ebben még van DVD meghajtó, ugyanakkor sokkal könnyebb bővíteni, mint az újabb modelleket. Hozzátette, hogy ennek a gépnek van Thunderbolt és USB 3 csatlakozója, ugyanakkor multitouch trackpaddel rendelkezik, ami bőven elegendő az oktatásban részt vevők számára. Sőt, ha egy SSD-vel bővítjük, akkor a Geekbench adatai szerint nincsenek hatalmas különbségek a 2015-ös belépőszintű modellhez képest: a CPU csupán 16 százalékkal lassabb egymagos teljesítményben, míg többmagosban 25-tel.

Lényegében ezért éri meg az Apple-nek a mai napig is forgalmaznia a lassan négy éve megjelent modellt. Tény, hogy az emberek nem ezt fogják megvenni, hiszen akkor már kicsivel többet áldoznak egy újabb modellre, viszont az oktatásban teljesen tökéletes szolgálatot tesz a 2012-es gép. A kérdés már csak az, hogy meddig tervez vele az Apple?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!