Bajban vannak az ingyenes zenestreaminget ígérő szolgáltatók

HusztiD 2016.01.05. 16:59 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 306

future-of-streaming-music

Van egy jó és egy rossz hír a zeneszolgáltatók számára. Kezdjük rögtön az előbbivel, ami azok számára lesz jó, akik fizetős szolgáltatást kínálnak, mint például az Apple Music. A rossz pedig, hogy az ingyenes szolgáltatók nagyobb bajban vannak, hiszen egy új adónak köszönhetően több díjat kell fizetniük.

Az idei évtől az olyan streamingelők mint a Pandora vagy iHeartMedia 100 lejátszás alkalmával 17 centet fizetnek. Ha mindez nem lenne elég, akkor az elkövetkezendő négy évben még növekedni fog ez az összeg az inflációnak megfelelően.

A Pandorának jelenleg két lehetősége van: 25 százalékot fizet a bevételeiből vagy 10 lejátszásonként 14 centet. Egy új információ szerint ha az 5 dolláros prémiumra fizetnek elő, akkor azért 22 centet kell fizetniük, ami sokkal kedvezőbb, mintha a bevételeik egynegyedét adnák oda, mint az ingyenes szolgáltatásuk esetében.

img_5330509e41b2f

Természetesen az utóbbi megoldás jobbnak hangzik, azonban nem mindenki fizet elő a szolgáltatásukra, hiszen többen ingyenesen használják. Ebben az esetben pedig eléggé kedvezőtlen a Pandora helyzete, hiszen nem mindegy, hogy a bevételek után fizeti-e ki az összegeket, avagy az  ingyenes szolgáltatásuk után.

Főleg akkor lehet bajban a Pandora és a többi hozzá hasonló  társa, ha az Apple Music rohamosan elkezd növekedni. Erre ugyan nincs garancia, de a legutóbbi számítások alapján egy év múlva már 20 millió előfizetője lehet az Applenek, ami ha bekövetkezik, akkor az eléggé nagy kihatással lesz a kisebb vállalatokra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!