Ilyen lesz az iPhone 6c; Steve Jobs az év egyik legrosszabb filmje – mi történt a héten?

HusztiD 2016.01.03. 14:58 Apple, Kiemelt hírek 0 db 775

A két ünnep között kevesebb hírt kaptunk, mint amit megszokhattunk, amiből kifolyólag csak az öt legérdekesebbet szedtük össze. Ettől függetlenül erre a pár napra sem maradtunk érdekes hírek nélkül, hiszen így is akadt belőlük egy csipetnyi.

concept-iphone-6c-01

Az Apple hivatalosan reagált az Egyesült Királyság törvényjavaslatára

Az elmúlt hetek folyamán nagy port kavart az Egyesült Királyság új törvényjavaslata, amely dióhéjban arról szól, hogy ha a nagyvállalatok nem oldják fel a titkosításaikat, akkor kitiltják a termékeiket az adott régióból. Sajnos ez alól még az Apple sem kivétel, hiszen mint tudjuk, erősen kiállnak a felhasználók érdekei mellett, mivel olyan titkosítást alkalmaznak, melyhez még ők sem férnek hozzá.

Múlt hétfő volt az utolsó nap, hogy írásos nyilatkozatokat nyújtsanak be olyan nagyvállalatok, mint az Apple, Google, Facebook, Yahoo! vagy a Twitter. Ezekből pedig kiderült az Apple álláspontja, hogy pontosan miért jó az, ha továbbra is titkosítanak. Az érvelésben kifejtették, hogy az Apple mélyen elkötelezett afelé, hogy megóvják a felhasználók biztonságát, ugyanakkor megosztják a kormányzat véleményét, hogy harcolni kell a terrorizmus és egyéb bűncselekmények ellen.

TIM-COOK-MAIN

Bővebben itt.

Ezúttal 52 milliárd forintot követel az Apple a Samsungtól

Újabb kártérítést óhajt az Apple a múltkori után: 180 millió dollárt (52 milliárd forintot) követelnek a koreai vállalattól. Az új pert szenteste adták be, melyből megtudhattuk, hogy korábbi szabadalmak miatt szeretne kártérítést kapni az Apple. 2012-ben a bíróság már megállapította a jogsértést, azonban a Samsung ennek ellenére tovább alkalmazta azokat, amelyeket még a jelenlegi termékeikben is viszontláthatunk.

apple_samsung-696x336

Bővebben itt.

iPhone 6c: A9-es processzor, 2 GB RAM és nagyobb aksi

Egy Foxconn dolgozótól származó információ szerint az iPhone 6c egy 1642 mAh-es akkumulátort kap. Ez egy kicsivel nagyobb, mint a két éve megjelent iPhone 5s-ben volt, hiszen abban csak egy 1570-es egység kapott helyet. Ha igazak a hírek, akkor a 4 colos telefon a 6s-ben bemutatkozott A9-es processzort kapja meg, ami 2 GB RAM-mal lesz megspékelve. A forrás szerint az új telefon megkapja a Touch ID-t, arról azonban nem számolt be, hogy lesz-e benne NFC chip. Vélhetően erre igen a válasz, ugyanis az Apple Pay-hez elengedhetetlen, a kaliforniai vállalat pedig egyre inkább jobban népszerűsíti a fizetős szolgáltatását.

iphone6c-780x585

Steve Jobs lett az év egyik legrosszabb filmje

Ezúttal egy ismertebb filmkritikus, Rex Reed fejtette ki a nem túl pozitív véleményét a Danny Bolye által rendezett film kapcsán. Egészen pontosan az történt, hogy rangsorolta az idei év legrosszabb filmjeit, ahol a Steve Jobs kapta meg az első helyet. Elmondása alapján ha a nézőt érdekli a kései, már gazdag Steve, aki az életét áldozta a digitális forradalom iránt, akkor maradjanak távol ettől a rideg és teljesen érthetetlen filmtől.

Steve-Jobs-biopic-780x555

470 darab iPhone-t foglalt le az oregoni rendőrség

A nyomozók a Washingtonban lévő Square mallnál figyeltek fel az elkövetőre, aki feltűnően sok ajándékkártyával fizetett a helyi Apple Store-ban. Miután követték a fickót kiderült, hogy a kocsiban több Apple Store feliratú szatyor volt. A férfi elhajtott, majd nem sokkal később egy járőr lekapcsolta. Összesen 470 darab iPhone-t foglaltak le, melynek piaci értéke 290 ezer dollár fölött van, ugyanakkor további 585 ezer dollár értékű ajándékkártya is előkerült – valószínűleg ezeket használták vásárlásra.

Apple-780x584

Ezek voltak a 2015-ös év utolsó hetének hírei. Sajnos ahogy már írtuk, kevesebb hírt kaptunk a két ünnep között, de jövő héttől remélhetően minden a régi kerékvágás szerint zajlik tovább. És hogy mit várhatunk a jövőben? Ha lemaradtatok volna a tegnapi cikkünkről, akkor azt most bepótolhatjátok, hiszen összeszedtük, hogy mit várunk 2016-ban az Apple-től.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!