Karácsonykor az Apple termékeké volt a főszerep

HusztiD 2015.12.29. 10:34 Apple, iPad, iPhone, Kiemelt hírek 2 db 331

image

Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségre tett szert az Apple, főleg akkor, ha a karácsonyi időszakot nézzük. Idén sincs ez másképp, hiszen sok embernél az Apple termékek voltak a nyerők – legalábbis ezt tudhattuk meg a Flurry legújabb felméréséből, amelyből a telefonokon át a tablet eladásokig mindent megvizsgáltak.

christmascharts_three

Az első ábrán a top 5 gyártói megoszlásokat láthatjuk, tehát azokat amiket a leginkább aktiválták. Jól kivehető, hogy a termékek 49,1 százaléka egy almás termék volt – ez némileg visszaesést jelent, hiszen tavaly ilyenkor 51,3 százalékot tudhatott magának a kaliforniai vállalat. Második legnépszerűbb gyártó a Samsung volt 19,8 százalékkal. Innentől kezdve pedig már csak minimális megoszlásokról beszélhetünk, hiszen harmadikként a Nokia végzett kerek 2 százalékkal, akit az LG követ 1,7-tel, majd ötödikként a Xiaomi állt be 1,5-tel.

christmascharts_one

A következő táblázatról az olvasható le, hogy melyik kategória volt a nyerő. Még mindig a közepes méretű, az az 4 col és valamivel afölötti telefonok voltak a népszerűek. 54 százalékot értek el, de ha megfigyeljük az előző éves megoszlásokat, akkor láthatjuk, hogy idén 9 százalékkal csökkent ezen kategóriák népszerűsége. Továbbá nagy szám volt a phablet kategória egyaránt, amely 2013-ban még csak 4 százalékos megoszlást tudhatott magának, azonban mára 27-tel zárta a karácsonyi időszakot.

A 3,5 colos telefonok már nem voltak ennyire népszerűek, hiszen azok kerek 1 százalékot tettek ki. Sőt, a tableteknél szintén csökkenés figyelhető meg: idén egyaránt 9-9 százalékot értek el a normál és kis méretű táblagépek. Tavaly egyaránt hasonló arányban kaptak ilyen termékeket az emberek, azonban 2013-ban egy kicsivel nagyobb különbség volt megfigyelhető, hiszen akkor a normál méterű készülékek voltak a nyerők.

ChristmasCharts_TWO

A legutolsó diagramon az operációs rendszerekre leosztott termékek láthatóak. Jól kivehető, hogy amíg Androidon a phabletek voltak a legkelendőbbek, addig iOS-en a normál méretű telefonok. Összehasonlításként a droidosok aktiválásának felét a phabletek tették ki, míg iOS-nél csupán 12 százalék volt. A normál méretű telefonok az almás rendszereken igencsak szárnyaltak, hiszen 65 százalékos megoszlásuk volt, míg Android esetében csupán 35.

Ti mit kaptatok karácsonyra?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. aggressor - 2015.12.29. 13:52

    a Medi Markt-ban is volt Apple promóter ünnepek előtt, azt nem tudom most van e. kérdeztem a sráctól, hogy-hogy már van ilyen a Mediában. megnövekedett a kereslet az Apple termékek iránt válaszolta. és valóban nagyon értette a dolgát a srác.

  2. iKocka - 2015.12.29. 18:25

    Én egy iPhonő 6s-t, akkor én is benne voltam ;)

Szólj hozzá Te is!