Az Apple hivatalosan reagált az Egyesült Királyság törvényjavaslatára

HusztiD 2015.12.28. 10:23 Apple, Kiemelt hírek 1 db 834

TIM-COOK-MAIN

Az elmúlt hetek folyamán nagy port kavart az Egyesült Királyság új törvényjavaslata, amely dióhéjban arról szól, hogy ha a nagyvállalatok nem oldják fel a titkosításaikat, akkor kitiltják a termékeiket az adott régióból. Sajnos ez alól még az Apple sem kivétel, hiszen mint tudjuk, erősen kiállnak a felhasználók érdekei mellett, mivel olyan titkosítást alkalmaznak, melyhez még ők sem férnek hozzá.

Múlt hétfő volt az utolsó nap, hogy írásos nyilatkozatokat nyújtsanak be olyan nagyvállalatok, mint az Apple, Google, Facebook, Yahoo! vagy a Twitter. Ezekből pedig kiderült az Apple álláspontja, hogy pontosan miért jó az, ha továbbra is titkosítanak. Az érvelésben kifejtették, hogy az Apple mélyen elkötelezett afelé, hogy megóvják a felhasználók biztonságát, ugyanakkor megosztják a kormányzat véleményét, hogy harcolni kell a terrorizmus és egyéb bűncselekmények ellen.

“Ha megszünteted vagy legyengíted a titkosítást, akkor nem azokat az embereket fogod bántani, akik rossz dolgokat csinálnak. A jó embereket fogod bántani. A többi ember tudni fogja, hova menjen.”

“Az erős titkosítás alapvető fontosságú, hogy megvédjük az ártatlan embereket a rossz indulatú, ártó tényezőktől.”

iMessage

A nyilatkozatban továbbá szerepelt, hogy egy ilyen javaslattal, melyet felvetettek, a kormányzatok hozzáférnek az emberek privát szektoraihoz, ugyanakkor ha azokat feltörik, akkor felelősséggel tartoznak érte.

Hogy végül mi lesz az ügy kimenetele, az már csak jövő tavasszal dől el. Ha elfogadják a törvényjavaslatot, akkor nem sok választása van az Applenek: veszni hagyják az Egyesült Királyság piacát, hiszen a kormányzat betiltja az almás termékek forgalmazását, vagy az Apple ezen a régióban letiltja az iMessage és FaceTime alkalmazását.

Nem olyan régen egyébként volt egy rendkívül hosszú, de annál érdekesebb cikkünk, amiben azt fejtegettük, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal jár, ha egy vállalat titkosít. Ha erről lemaradtatok volna, akkor itt bepótolhatjátok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Henderson - 2016.01.03. 12:34

    Ha az Apple, Google, Facebook, Yahoo! Twitter kivonul ezeke miatt a britektől, akkor ott lázadás lesz!

Szólj hozzá Te is!