Betekintés az Apple mindennapjaiba; élethű iPhone 7 koncepció – mi történt a héten?

HusztiD 2015.12.27. 15:00 Apple, Kiemelt hírek 0 db 858

A karácsonyi ünnepek miatt kevés hír volt ezen a héten, de ettől függetlenül újra összeszedtük a legérdekesebb dolgokat. Reméljük, hogy az ünnepek alatt mindenkinek sikerült kipihennie magát, így újult erővel vág a következő évnek, ami szintén sok érdekes dolgot tartogat számunkra az Apple szempontjából.

iPhone-7-second-780x413

60 Minutes: mély betekintés az Apple mindennapjaiba

A CBS csatorna 60 Minutes című műsorában a házigazdának, Charlie Rosenak lehetősége volt ellátogatnia az Apple cupertinói főhadiszállására, ahol Jony Ive dizájn stúdiójától kezdve az épülőfélben lévő Campus 2-ig mindenhova betekintést kapott. Természetesen a vállalat vezérigazgatóját is sikerült kifaggatnia, amiből újabb érdekes információkat tudhattunk meg.

fullsizerender-8

Bővebben itt tájékozódhattok.

Jövőre 24 bites zenéket streamelhetünk az Apple Music-ból

Az Apple Music szolgáltatása jövőre sokkal minőségibb lesz az ígéretek szerint. A japán Mac Otakara beszámolója alapján a múlt hétvégi Tokióban megrendezett Portable Audio Fesztiválon jelen lévő, meg nem nevezett informátoroknak köszönhetően kiderült, hogy az Apple 2016-ban bevezeti a 24 bites streamingelést.

apple_music_generic

Bővebben itt tájékozódhattok.

iPad-ben is elérhető lesz a második generációs 3D Touch kijelző

Az Appleinsider információi alapján az Apple egy új nyomásérzékeny kijelző technológián dolgozik, ami hasonló az iPhone 6s-ben bemutatott 3D Touch funkcióhoz. A jelenlegi hírek szerint ezt a technológiát már az iPad kijelzőire egyaránt elhoznák, azonban a fejlesztés egy kicsit több időt igényel a vártnál, így az iPad Air 3 és az iPhone 7 megjelenésére még nem feltétlen készülnek el vele.

15277-11469-14217-9578-Screenshot-2015-09-11-034711-l-l

Bővebben itt tájékozódhattok.

Apple Múzeum nyílt Prágában

December folyamán egy privát Apple Múzeum nyitotta meg kapuit Prágában, ahol a legnagyobb Apple termékek kollekcióit nézhetik meg a látogatók. Legyen szó akár Mac-ről, iOS termékről vagy egyéb Apple perifériáról, a múzeumban 1976-tól 2012-ig kiadott termékekig minden megtalálható.

12241559_1642391052680222_6553303413873784575_n

Bővebben itt tájékozódhattok.

Minden eladott iPhone és iPad után az Ericssonnak fizet az Apple

Sokáig húzódott az Apple és Ericsson szabadalmi pere, amiben végül sikerült megegyeznie a két félnek. A svéd vállalat bejelentette, hogy megállapodás történt a 2G, 3G és 4G/LTE licencelése kapcsán, hiszen az Apple beleegyezett, hogy minden olyan készüléke után fizessen, amelyek támogatják az alábbi technológiákat.

ericsson

Bővebben itt tájékozódhattok.

További érdekességek

A hét legelején beszámoltunk, hogy az utóbbi időben lassult az iOS 9 elterjedtsége, viszont érdemes lesz megnézni a januári adatokat, hátha a karácsonyi ünnepek megemelték a megoszlást. Két héttel ezelőtt beszámoltunk, hogy az Apple csökkentette az iPhone 5s árait Indiában, azonban ezen a héten az iPhone 6s és 6s Plus áraiból faragott le. Ha pedig már iPhone, akkor láthattuk az eddigi legjobb és legélethűbb koncepcióképeket az iPhone 7-ről. A Nielsen csapatának hála kiderült, hogy mely programokat használták leginkább az okostelefonnal rendelkező felhasználók.

Egy másik kutatásból fény derült, hogy jövő ilyenkorra akár már 20 millió előfizetővel rendelkezhet az Apple Music szolgáltatás, majd nem sokkal később jött a hír, hogy a GoPro akciókamerák lehetnek a Google Maps nagy segítségére. Ez a hét sem telt el az iPhone 6c nélkül, hiszen ezúttal a China Mobilenak köszönhetően idézőjelesen kiderült, hogy áprilisban érkezik és nagyjából 500 amerikai dollár lesz az ára. Végezetül beszámoltunk, hogy immáron a hepatitis C ellen is segít az iPhone-od, ami után megtudhattuk, hogy mely Apple termékek kerültek december folyamán elavult állapotba.

15346-11588-7167jGG1DIL_SL1500_-l

Ezek voltak az ötvenkettedik hét legérdekesebb hírei. Vélhetően jövő héten sem lesz sok hír az új évet körülvevő felhajtás miatt, de ettől függetlenül minden fontosabb történésről és eseményről beszámolunk, ahogyan azt már megszokhattátok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!