Változások az Applenél; újabb mérföldkő; OLED helyett microLED – mi történt a héten?

HusztiD 2015.12.20. 11:35 Apple, Kiemelt hírek 0 db 378

Nyakunkon az év vége, de ennek ellenére telis-tele volt voltunk érdekes hírekkel ezen a héten is. Olvashattunk az Apple vezetőségében lezajló változásokról, újabb pereskedésről, de még a microLED kijelzőkről egyaránt felmerültek szóbeszédek.

apple-watch-event-121

Jelentős változások az Apple vezetőségében

Az elmúlt napok folyamán az Apple bejelentette, hogy milyen változások történtek a vezetőséget illetően. Ha lemaradtatok volna róla, akkor érdemes elolvasni az alábbi cikkünket, ahol összeszedtük, hogy kiket érint a változás, illetve mi lesz a pontos feladatuk.

20150527-code-conference-jeff-williams18

 

Újabb mérföldkövet ért el az Apple és IBM együttműködése

Nem egyszer hallhattunk már az Apple és IBM partnerségéről, mivel az utóbbi bő egy évben összefogtak, hogy együttes erővel megcélozzák a vállalati szférát. A két óriás bejelentette, hogy kapcsolatuk újabb állomásához érkeztek, hiszen immáron száznál több olyan alkalmazás van, amelyet együtt fejlesztettek a különféle nagyvállalatok számára.

A hivatalos információk szerint 14 különböző iparban, 65 egyedi munkakörben készítettek alkalmazásokat gazdasági tanácsadástól utaskísérőkön és egészségügyön át a viszonteladókig mindenkinek kedveztek. Azonban itt még nem ér véget a történet, ugyanis a jövőben is hasonló kezdeményezéseket várhatnak a nagyvállalatok és intézmények.

ibm

További részletek itt.

OLED helyett microLED lesz az iPhone-okban

A Digitimes megszellőztette, hogy min mesterkednek az Apple mérnökei. A héten megszerzett tajvani gyár elvileg microLED panelek gyártására lett kihegyezve, ami által sokkal vékonyabb, energiatakarékosabb és szebb kijelzőket gyárthatnak le. A tradicionális LCD kijelzőkhöz képest a microLED nem igényel háttérvilágítást, ám ugyanakkor megnövelt színskálával rendelkezik és magasabb felbontást is elérhetővé tesz. A hírek alapján a technológia még nem annyira elterjedt, ezért az Applenek limitált lehetőségei vannak. Ha minden jól megy, akkor leghamarabb az iPhone 7s-ben mutatkozhat be a microLED technológia.

iphone-6s

Tovább terjeszkedik San Joséban az Apple

Az Apple hivatalosan új ingatlanba ruházott be a kaliforniai városban. A Silicon Valley Business Journal szerint egy 6500 négyzetméteres épületet vásároltak meg 18,2 millió dollár (5,2 milliárd forint) értékben, ami korábban a Maxim Integrated Products vállalat üzeme volt. Az SVBJ-nek sikerült elérnie az Apple-t, akik szóvivője azt nyilatkozta, hogy ahogyan növekszik a vállalatuk, úgy terveznek egyre több kutatásra és fejlesztésre orientált létesítményeket létrehozni. Az építmény egyáltalán nincs messze a jelenleg még épülő Campus 2-től, így a vállalat még további terjeszkedések elé nézhet Bay Area térségében.

A szóbeszédek szerint itt tesztelik majd a prototípusokat.

screen-shot-2015-12-14-at-7-03-50-pm

Márciusban mutatják be a nyomásérzékeny kijelzővel szerelt Galaxy S7-et

A Wall Street Journal információi szerint a Samsung márciusban mutatja be legújabb iPhone kihívóját, a Galaxy S7-et. Az új telefon nem csak erősebb hardverekkel, jobb kamerával és USB C szabvánnyal kerül piacra, hanem az iPhone 6s-ből megismert nyomásérzékeny kijelzőt egyaránt megkapja. Sőt, a szóbeszédek szerint még annál is jobb, kiforrottabb lesz – bizonyára megint nagyot álmodtak a koreai mérnökök.

Samsung_Galaxy_S7_485092561

További érdekességek

A hét legelején kaptunk egy részletes kimutatást az Apple TV féle App Store-ról, később pedig megtudtuk, hogy hihetetlenül jól pörög az Apple Watch biznisz. Indiában egy új akciónak köszönhetően féláron kínálták az iPhone 5s készülékeket, majd ismételten feltűnt a Tesla vezérigazgatója Steve Jobsot illetően. A Morgan Stanley elemzője készített egy új felmérést, amiből kiderült, hogy jövőre fordulóponthoz érkeznek az iPhone eladások, hiszen innentől csökkenés lesz tapasztalható. Nem sokkal később Ming-Chi Kuo is hallatott magáról, aki szerint az iPad Air 3 még nem kapja meg a 3D Touch kijelzőt, majd beszámoltunk, hogy milyen karácsonyi ajándékkal kedveskedik az Apple az alkalmazottai számára.

2014_09_AppleInTargetSites

A hét második felében kiderült, hogy volt-e Steve Jobsnak tudomása az Apple Watch-ról, ami után beszámoltunk, hogy egyre nagyobb veszélyben vannak az Apple felhasználói. Továbbá kaptunk új iOS és OS X bétákat, ami után kiderült, hogy a Google szerint az iPhone 6s a nyerő, majd egy újabb elemzés rámutatott, hogy még évek múlva is az Apple Watch lesz a piacvezető okosóra. Végezetül karácsony előtt nem sokkal iOS-re megjelent a GTA: Liberty City Stories, ami után hírt adtunk, hogy újra beperelték az Apple-t, illetve jövőre minden negyedik okostelefon nyomásérzékeny kijelzővel kerül piacra.

Végül szombaton azt boncolgattuk, hogy mi az a négy funkció, ami jobb lenne, ha nem mutatkozna meg a második generációs Apple Watch-ban.

Ezek voltak az ötvenegyedik hét legérdekesebb hírei. Jövő hétre már nem várhatunk sok mindent, hiszen nyakunkon a karácsony, ami leginkább azt jelenti, hogy kevés érdemleges hír lesz. Ettől függetlenül maradjatok velünk a ekkor is, hiszen minden fontosabb hírről és történésről beszámolunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!