4 funkció, amit remélhetően nem kap meg az Apple Watch 2

HusztiD 2015.12.19. 07:22 Apple Watch, Kiemelt hírek 7 hozzászólás 1 756

Apple-Watch-2-concept-by-Eric-Huismann-780x439

Az idén tavasszal megjelent Apple Watch hamarosan új utódot kap, hiszen a madarak azt csiripelik, hogy 2016 márciusában, egy eventen belül lehull róla a lepel. Pletykákat ugyan még nem nagyon olvashattunk róla, hogy pontosan milyen lesz, illetve milyen funkciókat kap a második generációs okosóra, azonban most összeszedtünk négy olyan dolgot, ami jobb, ha nem lesz benne a következő modellben.

FaceTime kamera

Az Apple Watch 2 egyik nagy újdonsága a FaceTime kamera megjelenése lehet. Jól hangzik az elképzelés, de igazából teljesen fölösleges újítás lenne. Nem rossz az elképzelés, hiszen akár Dick Tracy-nek is érezhetjük magunkat (kérdezzétek meg a szüleiteket, ők biztosan emlékeznek rá), de igazából ki az, aki az órája által FaceTimeolna?

A jelenleg piacon lévő Apple Watch képes az iPhone kamerájának kezelésére, ami teljesen király funkció, azonban ez nem azt jelenti, hogy szüksége lenne egy saját kamerára. Az emberek még azt sem szeretik, ha hanghívásokat kapnak az óráikra, ami egy korábbi felmérésből kiderült. Ezáltal teljesen fölösleges funkció lenne a FaceTime lehetősége az órán, hiszen sokan csak zavarban lennének, ha publikusan használnának egy ilyen funkciót.

Dick-Tracy-watch

Ha ennek ellenére mégis úgy dönt az Apple, hogy megpróbálja, akkor legyen. Biztos lesznek, akik használni fogják, de talán mégsem lesz akkora átütő erejű dolog, ami miatt emberek ezrei vagy akár milliói FaceTimeolnának az okosórájukról.

Kör alakú Apple Watch

A tavasszal bemutatott első generációs Apple Watch-on mindenki csodálkozott, hiszen többen úgy hitték, hogy az Apple egy kör alakú órát dob piacra. Ekkor sokak számára szokatlan volt az óra külleme, azonban azóta többen megszokták azt, így teljesen fölösleges lenne újra alakítani rajta. Persze ettől függetlenül lehet vékonyabb az óra, de az alaknak maradni kell, hiszen akkor az alkalmazásoktól kezdve mindent újra kellene szabni a kerek kijelzőnek köszönhetően.

Round-Apple-Watch-780x527

Plusz ha megnézzük az iPhone modelleket, akkor ott is kétévente frissíti a dizájnt az Apple, így nem kizárt, hogy az okosóránál is hasonló ciklusokat tervez az Apple.

Világítós avagy kijelzésre képes szíj

Nem olyan régen beszámoltunk egy újonnan napvilágot látott egy szabadalom az Apple Watch kapcsán, ami tulajdonképpen egy kijelzésre képes szíj működését írja le. Ötletes megoldásnak hangzik, hiszen ezáltal olyan alapvető információkat jelezne ki a szíj, amit róla is könnyen leolvashatunk. Ilyen például az értesítések, a nem fogadott hívások vagy az idő kijelzése.

Dynamo-The-Running-Man-780x412

Jól hangzik, ugye? Igen. De ha egy ilyen szíjat piacra dobna az Apple, akkor talán az óra elvesztené az értelmét. Mármint most gondoljatok bele: miért van okosóra? Hogy arról mindent kényelmesen leolvassunk és elvégezzük az alap feladatokat, ami megkönnyíti a telefonunk használatát. Na mi lenne, ha ezt ezentúl a szíjról kapnánk meg az információkat? Akkor az Apple Watch elenyészne, hiszen többen néznék a szíjat, mint magát az órát. Nem hiszitek? Egy korábbi felmérésből kiderült, hogy sokan csak az időt és az értesítéseket nézik az órán. Ergo ez egy hatalmas öngól lenne, ha ezeket az adatokat a szíjról is le lehetne olvasni.

3D Touch

Talán ez lesz az egyik legvitatottabb dolog, hiszen már az első generációs órában is használhatjuk a Force Touch technológiát. Ez egyébként tök jó, főleg akkor, ha egy olyan nagyobb kijelzővel rendelkező készüléket nyomkodunk, mint az iPhone 6s vagy 6s Plus. Nem rossz dolog ez persze egy okosórán sem, csak ehhez túl kicsi a kijelző, az ujjaink pedig túlságosan eltakarják azt.

root-mod-brings-apples-force-touch-gesture-to-android-image-cultofandroidcomwp-contentuploads201506Apple-Watch-Force-Touch-640x399

Természetesen különféle kiváló alkalmazásokkal kiélvezhető a funkció, de ha azt nézzük, akkor egy Apple Watch-ot lényegében gyors, diszkrét használatra tervezték: megnézzük rajta az időt, az értesítéseket, az aktivitásokat, stb. Nem azt mondom, hogy rossz dolog, de sok esetben teljesen fölöslegessé válik ez a megoldás.

Ti hogy vélekedtek? Egyetértetek, nem értetek egyet? Mi az, ami szerintetek teljesen fölösleges újítása lenne a következő órának?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

  1. Gábor - 2015.12.19. 07:41

    Igen, a telefonnál 2 évente frissül a dizájn, de eddig minden második generációs termék komoly dizájnfrissítést kapott. Lásd iPod, iPhone, iPad, AppleTV.

  2. Lvgaben - 2015.12.19. 08:22

    En szeretnek venni apple watchot, es fogok is de majd csak akkor ha tobb egeszsegugyi szenzor kesz benne…

  3. ledtamas - 2015.12.19. 14:50

    Én is a szenzorokat várom..!

  4. Majkiii - 2015.12.19. 16:13

    Én remélem, hogy egyszer klasszik kerek alakja lesz egy vállalható külsővel, mert ez a négyzet alakú ötlettelen micromini ipad több mind gáz.

  5. Puhi - 2015.12.19. 17:40

    Nem értem a force touch ellenzését!? Én használom napi rendszerességgel, pl. az értesítések “tömeges” eltüntetésénél. Átnézem őket, és ha nem fontosak, akkor eltüntetem őket egy mozdulattal.
    Ha nem lenne a force touch, akkor ezt hogy oldanád meg, hogy legalább ilyen egyszerű és gyors legyen!?

  6. Valaki - 2015.12.19. 22:22

    Egy kerek óraalak olyan szép lenne…

  7. Gery - 2015.12.21. 08:10

    Kerek Force Touch lesz

Szólj hozzá Te is!