Évek múlva is az Apple Watch lesz a piacvezető

HusztiD 2015.12.18. 10:00 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 224

watch

Újabb előrejelzéssel állt elő az IDC csapata, amiből ezúttal az okosórák piacának alakulásáról tudhattunk meg dolgokat. A számítások szerint az idei év végére az Apple 13 millió órát ad el, míg 2019 év végére ez a szám már 45,2 millióra duzzadhat, ami 36,5 százalékos éves növekedési rátát mutat – legalábbis ezt várják az elemzők.

A hozzáértők szerint az Android Wear okosórák még ennél is nagyobb mértékű, 80,5 százalékos növekedést fognak megélni a következő évek folyamán. Ettől függetlenül az Apple vezető pozíciója továbbra is megmarad az elkövetkezendő négy év folyamán. Az almások a piac 51,1 százalékát fogják uralni, további 38,8-at az Android és a maradékot az egyéb, kisebb platformok, amit az alábbi táblázatról tökéletesen leolvashattok:

idc1

Az IDC előzetes számításai alapján az idei évvel bezárólag még csak 21,3 millió okosórát adnak el világszerte a gyártók, ám négy év múlva akár 88,3 millióra hízhat. Egészen elképesztő adatok ezek, amik ha nagyjából beteljesülnek, akkor elmondható lesz, hogy egyre nagyobb divatot hódítanak a különféle okosórák és hasonló fitnesz kiegészítők.

Továbbá ha helytállóak a számítások, akkor az Apple az idei év végére 13 millió Apple Watch-ot adhat el, amivel a piac 61,3 százalékát tudhatja magának, négy év múlva akár ennek közel a négyszeresét is produkálhatják. Egyelőre nem tudni, hogy valaha is nyilvánosságra hozzák-e a hivatalos eladásokat, de reméljük hogy előbb-utóbb sor kerül erre. A baj csupán az, hogy amennyi elemzés születik, annyi féle eredmény társul hozzá.

Ti hogy látjátok a következő négy évet? Esélyes, hogy beszereztek valamilyen okosórát?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!