Vajon tudomása volt-e Steve Jobsnak az Apple Watchról?

HusztiD 2015.12.16. 13:01 Apple Watch, Steve Jobs 0 db 316

apple-watch-steve-jobs_red

Az Apple Watch megjelenése előtt már hónapokkal hallani lehetett róla, ugyanis több forrás azt állította, hogy készülőfélben van az almás okosóra. Végül idén tavasszal beigazolódtak a pletykák, hiszen március folyamán már bejelentették, egy hónappal később pedig útjára engedték az első körös országokban. Biztos többetekben felmerült már, hogy Jobs tudott-e az óráról, illetve hogy milyen véleménnyel lenne most róla. Utóbbit ugyan nem tudjuk meg, viszont a Fortune beszámolójából érdekes dolgok derültek ki.

A múlt heti Glance konferencián (az első Apple Watch-ra kihegyezett konferencia) Tim Bajarin elmondta, hogy három évtizeden át ismerte az egykori vezérigazgatót. Bajarin megosztotta a közönség számára, hogy Stevenek tudomása volt az óráról, de nem úgy tekintett rá, mint egy igazi termékre, hiszen ekkor még egy erős koncepció volt az egész. Bővebb részletekbe sajnos nem ment bele, így nem derült ki, hogy Jobs mennyit tudott a projektről, de Alan Dye által megtudhattuk, hogy Jony Ive az egykori CEO halála után kezdett el ténylegesen az okosórán dolgozni, majd  nem sokkal később felvetette elképzeléseit a dizájnstúdió számára az elképzeléseit.

Úgy tűnik, hogy már Jobs idejében felmerült a koncepció, azonban akkor még talán nem láttak benne akkora potenciált, mint évekkel később. Vagy az is lehetséges, hogy Jony Ive hozott fel Jobs halála után egy olyan működőképes koncepciót, amely elnyerte a többi vezető tetszését, aminek hatására évek múltán megszületett az Apple Watch.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!