Részletes statisztika a tvOS App Store-ról – iOS féle sikerek elé néz?

HusztiD 2015.12.14. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 473

og

Immáron több, mint egy hónapja jelent meg a negyedik generációs Apple TV, amivel bemutatkozott a tvOS legújabb verziója az App Store-ral karöltve. Ennek kapcsán az AppFigures publikálta a legújabb felmérését, melyből az App Store-ról tudhattunk meg különféle érdekes dolgokat.

Eddig mindösszesen 2624 alkalmazás jelent meg az Apple TV-re, amely januárra akár elérheti az 5 ezres darabszámot, illetve 2016 tavaszára még a 10-et. Ha nagyon átlagolni szeretnénk, akkor ez heti szinten 447 darab egyedi alkalmazást jelent, amivel hasonló a növekedési rátája, mint anno az iOS-es App Store-nak volt. 2008 júliusában 500 applikációval indult útjára az iOS App Store, azonban november végére már 9676-ra hízott fel. Hat hónap után elérték a 15 ezres határt és az 500 milliós letöltést, így az elemzések szerint ha ekkora mértékűre nem is, de hasonlóra várhat az Apple a tvOS féle App Store kapcsán.

appletvappgrowth-800x584

A legelső ábrán heti szinten vannak leosztva a megjelenések. Látható, hogy a november harmadikai indulást követően csak 500 alkalmazás volt, azonban egy hét alatt már majdnem elérte az 1500-as szintet. Sőt, egy hónappal később már a kezdeti állapothoz képest az ötszörösére duzzadt a kínálat.

appletvpricingapps-800x588

A másodikon azt látható, hogy a jelenleg fizetős alkalmazások közül milyen áron vannak jelenleg a legtöbben. Szemmel látható, hogy leginkább 0,99 euróért/dollárért kínálják az alkalmazásokat, majd folyamatosan csökken a megoszlás, ahogyan egyre jobban drágulnak. Vannak olyanok, amiket 9,99-ért kínálnak, de ezek száma egyelőre nagyon csekély. Ha ez nem lenne elég, akkor a fizetős alkalmazások 85 százaléka 0,99-től 2,99-ig terjednek, ami eléggé kedvezőnek mondható.

appletvappsbycategory-800x604

A harmadik és egyben utolsó képen pedig az látható, hogy az tvOS féle App Store-ban jelenleg milyenek a kategóriák közötti megoszlások. Itt is jól látszik, hogy egyértelműen a játékoké a főszerep, hiszen a 2600-ból ezer darabbal játszhatunk, ami 38 százalékos többségi megoszlást jelent. Népszerűek továbbá a szórakoztatásra, tanításra, életstílusra és zenére szakosodott appok, azonban például a navigációs és vásárlós programok minimális részesedést mutatnak.

Érdemes továbbá megjegyezni, hogy a jelenlegi alkalmazások 61 százaléka ingyenesen tölthető le, míg a maradék 39 árazásai a fentebb említett diagramnak felelnek meg. A Top 50-es listát a különféle szórakoztató alkalmazások uralják, hiszen 28 darab ilyen app van jelenleg, míg játékok közül csak 8 van jelen.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Zoli - 2015.12.14. 11:46

    De mik ezek az appok? Azért nem terveztem eddig a beszerzését, mert nem tudom, hogy az AppleTv-re eddig küldött kèpi mûsorok közül (iPhone-ról) melyek kèszültek el az ùj appletv-re app formàjàban. Így nem tudom eldönteni kell vagy nem! Xbox360 meg van, egy rakat játékkal, azt nem onnan nyomnàm.

  2. Lesi - 2015.12.14. 21:30

    Na pont erre gondoltam én is.
    Lehetne egy weboldal, ahol meg lehet skubizni, hogy milyen appok elérhetőek, mert így nem tudom eldönteni hogy kell-e. Jó lenne pl OneDrive, Twitter, hogy csak kettőt említsek.

Szólj hozzá Te is!