Hihetetlenül jól pörög az Apple Watch biznisz

HusztiD 2015.12.14. 16:19 Apple Watch, Kiemelt hírek 2 db 290

Apple-Watch-Everything-you-need-to-know-Gallery-Video-458294-5

Az előző héten már olvashattatok egy felmérésről, hogy mégis hány darab Apple Watch találhat gazdára az idei év végéig. Ezúttal a Glance konferencián, Horace Dediu által elhangzottak alapján 21 millió órát szállíthat le az Apple az első évében, ami 8,4 milliárd dollár bevételt jelenthet a kaliforniai óriás számára. Az előző héten csupán 12 millióról szóltak a hírek, amit most további 9-cel fejeltek meg – eddig ez az egyik legmerészebb kijelentés.

A Fortune-től Philip Elmer-DeWitt előzetes számításai szerint az Apple az első 12 hónapban 400 dolláros átlagáron értékesítheti az Apple az órákat. Ez már csak azért is érdekes, mivel az alap Apple Watch Sport modell 349 és 399-től indul, viszont érdemes megemlíteni, hogy Amerikában fekete pénteken hatalmas leértékeléssel lehetett ezeket megvásárolni, így vélhetően karácsonykor is hasonlókra számíthatnak, ami jócskán leviszi az átlagárakat. Ha erre alapozunk, akkor elmondható, hogy az emberek egyelőre a belépőszintű okosórákra csapnak le, csupán kevesen vannak, akik egy drágább modellt szemeltek ki.

A Creative Strategies-től Ben Bajarin hozzáadta, hogy 2017 végére az Apple már 100 milliónál több Apple Watch-ot fog leszállítani. Továbbá megtudhattuk, hogy a Horace Dediu által számított 21 milliós példányszámot szerinte két-három hónappal később, 2016 közepére érhetik el az almások. Az információk alapján a kaliforniai vállalat 80 százalékos megoszlást tudhat magának a viselhetők piacán, ami szintén nagy mértékű növekedést mutat ahhoz képest, hogy az Apple Watch még nincs egy éve piacon.

screenshot-2014-09-15-14-29-49

Sőt, a felmérésekből olyanokat is megtudhattunk, hogy az Apple Watch vásárlóinak 30 százaléka korábban nem viselt semmilyen órát avagy kiegészítőt, így teljesen új lesz számukra az okosóra. A felmérések szerint egyébként az almás óra vásárlóinak 85 százaléka figyel jobban oda az egészségére, míg a válaszadók 27 százaléka vesztett súlyt ennek köszönhetően.

Reméljük, hogy hamarosan Tim és csapata hivatalosan közzéteszi, hogy hány darab Apple Watch talált gazdára, hiszen már mindenféle számításokról olvashattunk, azonban nehéz eldönteni, hogy melyik tükrözheti ténylegesen a valóságot. A legutóbbi hírek alapján egyébként jövő márciusban mutatkozhat be a második generációs Apple Watch, ám hogy pontosan milyen újdonságokat rejthet magában, még semmit sem tudni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Zoli - 2015.12.14. 17:46

    Azèrt azt írjátok meg mennyi volt az az annyi! Bàr èn màr tùl vagyok a vàsàrlàson, de kivàncsi lennèk.

    • HusztiD - 2015.12.14. 18:36

      Változó, kb. 15-20 százalék. Fejből nem tudom neked megmondani, de pl. volt olyan, hogy 1100 dollárral olcsóbban lehetett megvenni egy Apple Watch Editiont a normál árához képest.

Szólj hozzá Te is!