Air Pencil – rajzolj levegőbe az iPhone-od segítségével

HusztiD 2015.12.14. 11:56 Egyéb, Programok, Videók 1 db 842

3053720-slide-s-6-amazing-app-turns-your-phone-into-picassos-3-d-pen

Egészen új alkalmazással állt elő az Adtile Technologies csapata, hiszen hamarosan az okostelefonod segítségével is rajzolhatsz, méghozzá nem akárhová, hanem egyenesen a levegőbe. Az általuk megalkotott Air Pencil alkalmazás segítségével 3 dimenziós, úgynevezett fény festményeket hozhatunk létre, amelyhez még a telefon kamerájára sincs szükség, ellenben a legtöbb hasonló próbálkozással.

Az Air Pencil a telefon gyorsulásmérőjét, magnetométerét és giroszkópját használja, amik segítségével kiszámolja, hogy mennyit és milyen arányban mozgott a telefonunk. Végeredményben pedig létrehoz egy digitális fény festményt, amit a telefonunkon bármikor visszanézhetünk. Ha ez nem lenne elég, akkor mindezt 3D-ben csinálja, amit később bárkivel megoszthatunk. Az alábbi videóból megtudhatjátok, hogy tulajdonképpen hogyan néz ki az egész koncepció a gyakorlatban.

Nols Forlsblom az Adtile Technologies vezérigazgatója elmondta, hogy az alkalmazásuk kapcsán olyanoktól merítettek inspirációt, mint Picasso, James Turrell, Mark Rothko, Anish Kapoor és Andy Warhol.

Sajnos az Air Pencil egyelőre nem érhető el, ugyanis a fejlesztők béta tesztereket keresnek, így aki szívesen kipróbálná, az itt tájékozódhat a részletekről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. BZs - 2015.12.15. 00:49

    Ha nem lehet egyszerűen ki-be kapcsolni a pencilt, hogy amikor nem akarom ne húzzon vonalat, akkor csak bohóckodásra kesz jó, vagy még arra sem. Ha úgy tervezik meg, hogy közben realtime nézhetem is, hogy mit csináltam, egy másik monitoron, akkor az már valamire biztos használható lenne, de azt meg már a Disney kitalálta. Glen Keane tesztelte.

Szólj hozzá Te is!