A GoPro lehet az Apple következő nagy akvizíciója

HusztiD 2015.12.11. 15:50 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 456

maxresdefault (1)

Még a hétvége előtt napvilágot látott egy nagyon érdekfeszítő hír a MarketWatch jóvoltából, amely az Apple következő felvásárlásáról szólhat. Mint a címből már megtudhattátok, a GoPro lehet a következő olyan vállalat, akit az almások felvásárolnak, hogy tovább terjeszkedjenek.

Nem lenne hülyeség, mivel korábban már hallhattunk olyan hírekről egy szabadalom kapcsán, hogy az Apple egy GoPro féle kamerával áll elő, amit sisaktól kezdve búvárszemüvegen át mindenhova rögzíthetünk. Továbbá ha azt nézzük, akkor a kaliforniai vállalat egyre nagyobb lépéseket tett meg az iPhone kamerájával, ugyanis megelőzte a Nikont, aminek köszönhetően ebben az évben az Apple gyártotta a második legnépszerűbb kamerát. Már csak ezek kapcsán sem lenne rossz döntés megszerezni a GoPro tapasztalatait.

gopro

A helyzet az, hogy a GoPro részvényei 45 százalékot zuhantak az elmúlt hónapokban, amiből megindultak a találgatások. Természetesen az Apple által nem történt megerősítés a témát illetően, hiszen mint tudjuk, szeretik titokban tartani a felvásárlásokat, de nem kizárt, hogy hamarosan erről fognak szólni a hírek. Az FBR-től Dan Ives egyébként úgy hiszi, hogy a GoPro megfelelő választás lenne a kaliforniai vállalat számára, hiszen a termékeik pontosan beleillenének az Apple portfóliójába.

A GoPro egyébként hihetetlenül nagy sikerre tett szert az elmúlt évek folyamán, hiszen általa minden testközeli élményt rögzíthetünk. Sőt, egyre több zenész és sportoló is alkalmazza a megoldásokat, továbbá olyan nagy szervezetek, mint az NHL kötött szerződést a gyártóval. Ennek kapcsán nem csak látványosabb sportközvetítéseket láthatunk a jövőben, de valamivel még a színvonalon is emelhetnek az akciókamerák segítségével.

A legutóbbi negyedévben 400,3 millió dollár volt a GoPro bevétele, ami 33,1 millióval maradt alul a Wall Street becsléseitől. Hogy végül mi lesz az ügy kimenetele, azt egyelőre nem tudni. Ha sor kerül az akvizícióra, akkor arról még úgyis hallani fogunk az elkövetkezendő hetek/hónapok folyamán.

Szerintetek jó lenne, ha az Apple felvásárolná a GoPro-t?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Fehérsólyom - 2015.12.11. 21:42

    Szerintem jó lenne ha “Ő” találna fel új dolgokat, nem másokat tüntetne el maga körül.

Szólj hozzá Te is!