Négyszeresére bővült az iTunes Match

HusztiD 2015.12.08. 08:55 Apple, Apple Music, Egyéb 1 db 166

apple-music-ecosystem

Eddy Cue még az idei éve folyamán ígéretet tett arra, hogy megemelik az iTunes Match könyvtárának méretét. Aki eddig igénybe vette az iTunes Match szolgáltatását, az csupán 25 ezer számot tudhatott maximálisan a magáénak, míg most a napokban ezt megnégyszerezték, így összesen már 100 ezer zene lehetőségét adta meg az Apple.

Röviden és tömören az iTunes Match arra jó, hogy a gépünkön lévő zeneszámokat egyezteti az iTunes Cloud könyvtárban lévőkkel, így azokat bármikor elérhetjük a felhőből. Egyedül azokat a zeneszámokat tölti fel készülékünkről a felhőbe, amely nem érhető el az Apple könyvtárában, ahol egyébként közel 40 millió zene található. Így ha éppen elutazunk, vagy távol vagyunk a gépünktől, akkor sem kell megijednünk, hiszen könnyedén elérhetjük 256 kbps minőségben, AAC formátumban az adott zenéket. A szolgáltatás ugyan nem ingyenes, de 24,99 eurós árért bárki előfizethet rá egy évre.

itunes_match_apple

Jöjjön tehát a lényeg: aki eddig kevesellte volna a a 25 ezres limitet, az most megnyugodhat, ugyanis a felhőből mostantól 100 ezer zeneszám elérésére van lehetősége az összes eszközén. Persze ez kevés embert fog érinteni, hiszen ha egy CD-t átlagosan 10 zeneszámmal számolunk, akkor is 2500 albummal kell rendelkeznie, ami nagyjából 140 gigabájt tárhelyet foglal. Na ezt mostantól beszorozhatjátok néggyel, így ha ekkora zenetárral rendelkeztek, akkor minden albumot és zeneszámot elérhettek az Apple felhőjéből.

Aki pedig az Apple Musicra esküszik, az szinte bármit elérhet havi 4,99 euróért cserébe.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. strucc007 - 2015.12.08. 09:17

    Azt csak hiszitek, h kevés embert érint ;)

Szólj hozzá Te is!