Új szabadalom fedte fel az Apple Watch következő fő újítását?!

HusztiD 2015.12.04. 17:44 Apple Watch, Kiemelt hírek 7 hozzászólás 1 004

apple-watch-reserve-strap

Ismételten napvilágra került egy újabb szabadalom, mely ezúttal az idén tavasszal megjelent Apple Watch-hoz fűződik. A leírás alapján a következő évek folyamán hatalmas újításon eshet át az óra, egészen pontosan annak a szíja, ami nem csak hasznosabbá, hanem még futurisztikusabbá varázsolhatja a készüléket.

Az Apple jelenleg egy rakás különféle szíjat kínál az Apple Watch-hoz. Az egyszerű színes szilikonoktól kezdve bőrön át különféle eljárással készült fém szíjakig mindent megtalálhatunk, ami által még jobban testre szabhatóak. De lényegében mi célt szolgál mindegyik szíj a dizájnos megjelenése mellett? Hogy az Watch tulajának a kezén tartsa az órát – na ez a jövőben egy kicsikét kibővülhet.

Az új szabadalom alapján az Apple egy teljesen új szíjat védetett le, amely egy flexibilis kijelzőt rejt magában, amit lényegében a szíjba építettek fényáteresztő szálas megoldással. Az almások egy úgynevezett szőtt kijelzőként emlegetik a legújabb megoldást, aminek köszönhetően a szíj jelezné, hogy milyen értesítéseket kapunk, illetve egyéb alapvető dolgok megjelenítésére is képes lenne.

apple-watch-fabric-band

Senki ne számoljon azzal, hogy egy jó minőségű, másodlagos kijelzőt kapunk ezáltal, hanem egy olyan szíjat, ami az alap információk megjelenítésére szakosodott. Ez alapján például megtudhatnánk, hogy hány nem fogadott hívásunk van, vagy hogy hány meg nem tekintett értesítést kaptunk. Esetlegesen még az aktuális időt is mutatná, de ez talán már elvenné az óra jellegzetességét, mivel többet néznénk a szíjat, mint magát az órát.

Hogy ez a valóságban hogy működne, azt nehéz megmondani, hiszen a kérdés az, hogy állandóan jelezne-e a szíj, avagy bizonyos esetekben, amikor mondjuk felemeljük a kezünket? Mivel egy újabb szabadalomról beszélünk, így semmi sem kizárt. Lehet, hogy a következő generációs Apple Watch-okhoz már megvásárolható lesz egy ilyen kiegészítő, de lehet az is, hogy csupán 5 év múlva kerül erre sor – már ha egyáltalán tényleg piacra dob egy ilyen kiegészítőt az Apple.

Örülnétek egy ilyen szíjnak? Szerintetek mennyire lenne hasznos kiegészítője az okosórának?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

  1. Alnus - 2015.12.04. 18:38

    Igen örülnénk sőt, magának az órának is nagyon örülnénk, ha lehetne kapni.

  2. Dzsanni - 2015.12.04. 20:59

    Inkább akumlátort találtak volna ki hozzá! Hogy legalább egy hétig birná ki!!!!

  3. Ábel - 2015.12.04. 22:30

    Én is azt reméltem, hogy egyfajta energiaforrást találtak ki bele.

  4. Tamas - 2015.12.04. 22:43

    Mire ideér ……Na ennyi.

  5. Krisz - 2015.12.05. 15:33

    En tudok barmennyit itt van nem messze a store tollem.
    Irjatok aztan kitalaljuk.kissg210@gmail.com
    Ha segithetek hat megteszem.

  6. Fogi - 2015.12.05. 22:48

    Szerintem írjátok meg az Applenek, hogy olyan szíj kellene ami a mozgástól energiát termel ami pedig tölteni tudja az óràt! Ha megcsinaljàk kérek tőlük jogdíjat :)

  7. GaPeti - 2015.12.08. 17:49

    Nekem teszit, végre valami érdekes újdoság. Persze majd a gyakorlatban kiderül mennyire hasznos.

Szólj hozzá Te is!