14 éve van csúcson az Apple az Emberi Jogok és az LGBT kapcsán

HusztiD 2015.12.04. 11:52 Apple, Egyéb 0 db 165

15148-11217-13681-8670-13462-8234-yesweareallindividuals-l-l-l

Nagyon izgalmas napokat tudhatunk magunk mögött így az év utolsó hónapjában, hiszen eléggé érdekes hírekről számoltunk be. A hét elején jött a hír, hogy Tim Cook-ot jelölte az RFK Emberi Jogok szervezete a Ripple of Hope díjra, majd két nappal később kiderült, hogy már 10 esztendeje az Apple a leginnovatívabb vállalat. Ezúttal az Emberi Jogok Kampánya kapcsán ért el újabb elismerést kedvenc kaliforniai vállalatunk.

Az Apple 20 másik tech vállalattal karöltve ért el maximális pontszámot a kampány LGBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) indexét tekintve. Az almások immáron 14 éve egyhuzamban részesülnek ebben a kitüntetésben, melyben idén a Facebook, Intel, Microsoft, Tesla és Twitter is szerepel. Ahhoz, hogy tökéletes pontszámot érjenek el, a vállalatoknak mellőzniük kell a diszkriminációt, a szexuális beállítottságot és nemi identitást, miközben számukra is ugyanúgy egyenlő esélyeket biztosítanak.

Az LGBT miatt egyébként sok kritika éri az Apple-t (és persze a többi vállalatot), de végül ez egy olyan dolog, amit megpróbálnak minél szélesebb körben alkalmazni, annak érdekében, hogy mindenki egyenlő eséllyel induljon.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!