Az Apple gyártja a legmegbízhatóbb laptopokat

HusztiD 2015.12.03. 11:44 Apple, Mac 0 db 563

r375_PF_Family-SCREEN-1024x565

A méltán híres és nagy múlttal rendelkező Consumer Reports jóvoltából készült egy új felmérés, melyben azt vizsgálták, hogy mennyire megbízhatóak a piacon lévő laptopok. Mondani sem kell, hogy az Apple gépei kiválóan szerepeltek, hiszen a Windows-os alternatívákhoz hasonlítva az almások a kevésbé hibásodnak meg.

A felmérésben 58 ezer ember vett részt, méghozzá olyanok, akik 2010 és 2015 között vásároltak valamilyen laptopot. Az első 3 év alkalmával a felhasználók 20 százalékánál lépett fel valamilyen probléma, amin nagyban befolyásolta a rendszer használhatóságát. Az Apple-nél ez az arány csupán 10 százalék volt ugyanebben az első 3 éves ciklusban vizsgálva. Ha pedig éves szintre lebontjuk, akkor a MacBook család gépei sokkal kevésbé hibásodnak meg, ami szinten 3-4 százalékra tehető.

apple-12q2-macbook-pro-ret-angleopen-lg

A kutatásból egyaránt fény derült arra, hogy milyenek a meghibásodási ráták. A MacBook Air modelljeinél ez csupán 7 százalék, míg a Pro gépeknél egy kicsivel több, 9 százalékos. Ha a többi gyártó gépeihez viszonyítunk, akkor ott körülbelül kétszer ekkora számokról beszélhetünk. A Gateway NV 13, a Samsung ATIV Book szériája 14, míg a Lenovo féle ThinkPad és Dell XPS laptopok egyaránt 15 százalékos meghibásodási rátával rendelkeznek. A felmérés arra is rámutatott, hogy a Windows rendszert futtató gépeket heti szinten 20 órát használják, míg az OS X-et támogató esetében 23 órát.

Végezetül a MacBook tulajok 71 százaléka volt elégedett a megvásárolt laptoppal, míg a Windows-os kollégáknál ez a szám csupán 38 százalékot képvisel. A Consumer Reports beszámolójából tehát megtudhattuk, hogy Apple minden más gyártót túlszárnyal, ha megbízhatóságról beszélünk. Természetesen ha valami elromlik, akkor az almásoknál a legnagyobb a javítási költség, így javallott az AppleCare programot igénybe venni, ami azon kívül, hogy nagyon hasznos, szintén a legjobb telefonos ügyfélszolgálattal rendelkezik – jegyezték meg a kutatás során.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!