A TSMC kapja az A10-es processzorok megrendeléseinek jelentős részét

HusztiD 2015.12.03. 13:30 Egyéb, iPhone 0 db 242

14220-9575-Screen-Shot-2015-09-10-at-24907-PM-l

Idén ősszel az iPhone 6s és 6s Plus megjelenésével egy újabb botrány, a Chipgate ütötte fel a fejét. Aki nem tudná, hogy miről van szó, annak röviden annyit érdemes tudnia, hogy az új telefonokban található processzort a TSMC és Samsung gyártotta, azonban az utóbbi gyártó chipjei jobban szívják a telefon üzemidejét, ami hosszan tartó terhelés után jelentős különbségekhez vezet. Többek között ezek miatt is fontolóra veheti az Apple a váltást, ugyanis az ehhez hasonló problémák kihatással vannak az eladásaikra.

A legújabb pletykák szerint az A10-es processzor kapcsán a TSMC lesz az almások fő beszállítója, azonban egyelőre nem tudni, hogy a Samsung milyen mértékű megrendeléseket kaphat. Ha helyesek a szóbeszédek, akkor a kaliforniai vállalat lesz a TSMC első olyan ügyfele, aki már berendelte az új, integrated fan-out (InFo) csomagok tömeggyártását. Röviden: az InFO technológia lehetővé teszi, hogy a chipek egymáson/halmozottan legyenek elhelyezkedve, majd azt egyenesen az áramkörre helyezzék. Elvileg ezzel az eljárással vékonyabbak és könnyebbek lehetnek a készülékek.

integratedfanout

Az InFo üzlet plusz 300 millió dollárt hozna jövőre, egy évvel később pedig újabb egymilliárdot a TSMC konyhájára. Az előzetes számítások alapján a koreai vállalatnak 2,2-2,5 milliárd dollár bevétele lehet az A10-es processzor gyártásából. Arról pedig, hogy mi lesz idővel a Samsung sorsa, azt egyelőre nem tudni. Feltehetően egy ideig még ők is nagy szerepet játszanak a processzorok leszállításában, de lehetséges, hogy pár éven belül már búcsút int tőlük az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!