Már tesztelik az iPhone 7-et multi-touch 3D Touch-csal és kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval

HusztiD 2015.12.01. 14:59 Apple, iPhone 7 hozzászólás 1 764

iphone-7-hajek

A tegnapi nap folyamán már olvashattatok az iPhone 7-ről, ugyanis kiderült, hogy akár jack csatlakozó nélkül kerülhet piacra. Ezúttal viszont arról szólnak a hírek, hogy az Apple már most teszteli a jövő ősszel bemutatásra kerülő okostelefonokat, melyeknek nagy újdonsága az USB C szabvány bevezetése, a multi-touch 3D Touch vagy akár a dupla kamera lesz.

A G for Games értesülései szerint az Apple jelenleg öt különböző iPhone 7 modellt tesztel, mindegyiket más és más újdonságokkal. A hírek szerint az egyik ilyen készülék a Lightning csatlakozó helyett már az USB C szabványt kapta meg, de vannak olyanok is, ahol a vezeték nélküli töltéssel kísérleteznek. Illetve akadnak, amelyek multi-touch Force Touch technológiával, két kamerával, illetve képernyőbe épített ujjlenyomat olvasóval rendelkeznek.

A vezeték nélküli töltés már régóta pletyka tárgyát képzi, így remélhetően jövőre ténylegesen bemutatják. Már csak azért lenne érdemes, mivel az idén megjelent Apple Watch is ezzel a technológiával került a boltok polcaira. A másik kiváló funkció a multi-touch 3D Touch kijelző lehet, hiszen ezáltal egyszerre több ujjunkat is használhatnánk a nyomásérzékeny felületen. Ezentúl nem egy ujjal, hanem rögtön 2-3 ujjal is nyomást mérhetnénk a kijelzőre, ami további opciókat tenne elérhetővé az iOS 10-ben.

screen-shot-2015-09-17-at-11-54-24

A kijelzőben elhelyezkedő ujjlenyomat olvasó szintén jól hangzik, aminek kapcsán az Apple megszüntethetné a Home gombot, amiről már régóta szólnak a pletykák. A hírek szerint ennek köszönhetően némileg vékonyodhatna a kijelző körül elhelyezkedő keret, hiszen a többi riválishoz képest igen vastagok az iPhone 6/6s szélei. Mindez nagyon jól hangzik, de egyelőre kérdéses a kijelzőbe épített olvasó. Bár ha ezt bevezetnék, akkor minden bizonnyal minden eddiginél nagyobbat robbantana az Apple jövő szeptemberben.

Egyelőre nem érdemes semmit sem készpénznek venni, ugyanis a bemutatásig még 10 hónap van. Ennyi idő alatt pedig sok minden változhat a tesztelések folyamán. Az alább felsorolt dolgok lehetnek az iPhone 7 legfőbb újdonságai, így jövőre is lesz miért izgulni!

Ti mit szeretnétek viszontlátni a következő iPhone-ban?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

  1. Szabi93 - 2015.12.01. 15:24

    kijelzőbe biztos hogy nem lesz építve az ujjlenyomatolvasó mivel az apple telefonjai és tabletjei olyan üveggel vannak ellátva hogy képes a semmi is megkarcolni tehát egy feltétellel kerülhet a kijelzőbe az pedig az ha zafír lenne a kijelző ami viszont lehetséges de akkor a telefon nem 240ezernél indulna hanem 340nél! szerintem a home gomb nagyonis kell egy iphone-ba mivel megszokta mindenki a fizikai gombot ezért maradhatna nyugodtan a 7-esben is, viszont ha eltűnik a fizikai gomb akkor azzal el is veszíti az apple az iphone “dizájn”-t és így 6 és 6s-ről nem nagyon fognak váltani 7-esre de ne legyen igazam

  2. Herve - 2015.12.01. 18:24

    Én pl. kurvára nem bánnám ha vastagabb lenne és az akksi 2x annyi ideig bírná. A legtöbb nyomorult telefonnak ez a hibája, és ez bizony hiba. Öreg vagyok vazzeg, nincs türelmem kivárni mire végre piacra dobnak valami értelmes megoldást. Nem hiszem el, hogy ezzel nem tudnak mit kezdeni.

  3. Sipos gábor - 2015.12.01. 18:51

    Képek?

  4. Alnus - 2015.12.01. 18:55

    Az a baj, hogy a vastagabb aki nem jelentene jelentős aku növekedést.

  5. strucc007 - 2015.12.01. 20:33

    Én örülnék, ha a kijelzőbe integrálódna a Touch Id és az első kamera is. Ezáltal megmaradhatna a méret, de növekedhetne a kijelző. Továbbá legyen már optikai zoom!!!!!!!!

  6. Jobbmintte - 2015.12.02. 06:54

    Herve sajnalatos ha nem elég a 2 nap, de az is ha lusta vagy tolteni.

  7. GaPeti - 2015.12.03. 17:15

    A Home gomb elhagyásával elveszne a jellegzetes iPhone külső, de ha cserébe nagyobb lenne a kijelző úgy hogy a telefon mérete nem változna akkor legyen. Viszont nem örülnék ha tovább vékonyítanák a telefont, mert az már a használhatóság kárára menne, nem beszélve a telefon merevségéről, majd megint jönnek a ki tudja jobban félbehajtani a telefonját videók. :/

Szólj hozzá Te is!