Versenyellenes magatartást mutatnak az Ausztrál bankok az Apple Pay kapcsán

HusztiD 2015.11.30. 16:59 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 209

apple-pay-australia

Az elmúlt hetek folyamán már szóvá tettük, hogy az Apple útjára indította az Apple Pay szolgáltatást Kanadában és Ausztráliában. Most egy bő héttel később viszont versenyellenes magatartással vádolják az ausztráliai bankokat, hiszen az információk alapján befagyasztják az almás vásárlásokat.

Egyelőre nem derült ki a dolog pontos miértje, azonban nem kizárt, hogy nem szeretnék az Apple Pay elterjedését. Az első dolog, hogy az amerikai bankok egy százalékot vonnak le a vásárlások után. Ha Apple Pay által történik, akkor abból 15 cent a kaliforniai vállalaté. Azsztráliában csupán 0,5 százalék ennek a mértéke, amiből szintén 15 centet követel az Apple. Viszonyításként 100 dollárnál 1 dodót nyernek az amerikai, míg 50 centet az ausztrál bankok, amiből nem mindegy, hogy mennyit adnak egy harmadik fél számára.

14739-10520-12212-5856-150318-Apple_Pay-l-l

A második dolog, hogy Ausztrália nagyon fejlett a mobil fizetések terén, hiszen a bankoknak megvannak a saját alkalmazásai és eljárásai, így az Apple most kisebb fajta veszélyt jelent ezekre nézve. A harmadik pedig, hogy a MasterCard lelkesen várja az Apple Pay egyezséget, míg a Visa-nak elég a már létező megállapodás, amit a helyi bankokkal kötött.

Hiába próbál az Apple erőteljesen terjeszkedni, úgy tűnik, hogy nem minden piacon lesz sima az Apple Pay bevezetése.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!