Jack csatlakozó nélkül érkezhet az iPhone 7

HusztiD 2015.11.30. 15:00 Apple, iPhone 7 hozzászólás 1 610

iphone-7-hajek

A japán Macotakara oldal egy új hírt közölt, amely szerint az Apple a 3,5 mm-es jack kimenet elhanyagolását tervezi az iPhone 7 kapcsán. A szóbeszédek szerint ezzel valamivel több, mint egy millimétert spórolnának a mérnökök, amivel akár ennyit is karcsúsodhat a következő okostelefon.

Ha igazak a hírek, akkor a jövőbeli fülesek Lightning kábellel és Bluetooth-tal csatlakoznának az iPhone-hoz. Korábban még az is felmerült, hogy a jelenlegi 3,5-ös méretet 2,5-ösre cserélik le, azonban ezt hamar elvetették a mérnökök. Természetesen jelenleg az is kérdéses, hogy miért akarják egy milliméterrel lefaragni a telefont, hiszen az újabb bonyodalmakhoz vezetne a felhasználók szempontjából, mivel szinte mindenki jobban örülne egy nagyobb aksi kapacitásnak, mint a karcsúsításnak.

iphone+6+bottom

Bár ha az Apple-nek tényleg sikerül egy millimétert lefaragnia, akkor az 5,5 colos Plus telefon egy szinten lesz a jelenleg piacon lévő iPod Touch-csal (amiben nem mellesleg van jack port), míg a sima iPhone 7 ennél 0,2-vel lesz vékonyabb. Természetesen várható, hogy az Apple tovább karcsúsít az új telefonjain, de remélhetően erre tényleg nem fog sor kerülni.

Ez a szóbeszéd felvet egy másik kérdést. Mégpedig azt, hogy mi lesz azokkal a felhasználókkal, akik valamilyen drágább fej és fülhallgatóval rendelkeznek? Amiatt le kell cserélniük, vagy egy átalakítót kell használniuk?! Egyelőre semmi sem tudott, ugyanakkor mint mindig, ezt a hírt is erős fenntartással kell kezelni, ugyanis nincs rá garancia, hogy ténylegesen lesz belőle valami.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

  1. Joci - 2015.11.30. 19:36

    Hát ha ezt tényleg meglépik akkor az már tényleg a legalja lesz. Képesek 2mm-en baszakodni és sok embert megszivatni a hülye lightning csatlakozó miatt. 3évente újra cserélni a 3töltőt Ami van a kocsiban,otthon és a melóban is. Plusz a füleseket is cserélni. Nonszensz. Ha ezt megcsinaljak akkor én végleg befejezem velük. Tudom enkik ez nem magy veszteség de hátha az emberek berágnak rájuk az ilyen kisstílü dolgaik miatt. Az fm rádiót viszont nem képesek belerakni a telwfonjaikba a kezdetek óta se… De a k..va Csatlakozókat 3évenze cserélni kell…. Huuuu de felb…tak ezzel a hírrel

  2. aggressor - 2015.11.30. 23:50

    nekem tökéletes a gyári fülesek, azt meg adnak hozzá így hát nem zavar.

  3. Dr. Csok - 2015.12.01. 00:47

    Mindennek oka van. Ha nem ujitanak a csatlakozokat, akkor meg azon rinyalnal, hogy de nagy, de csunya, egy felol lehet bedugni, lassu…..

    Amugy meg igy van, jar hozza fules. Problem?

  4. Evenif - 2015.12.01. 09:51

    Múltkor pont arról volt szó hogy lehet Bluetooth-os lesz az EarPods. Akkor ezek szerint nem alaptalan a hír. Én örülnék neki, feltéve ha tényleg ugyan úgy mint most, csak a dobozban egy Bt EarPods lenne.

  5. Procisz - 2015.12.01. 10:33

    Az, h jár hozzá füles engem pl nem vigasztal, mert még nem hallottam profi hangzású, kialakítású gyári fül vagy fejhallgatót…
    Egy profi hangcucc 50 ezertől INDUL.

  6. Koroncz János - 2015.12.01. 14:11

    FM rádió és stereo kettö külsö hangszoró kellene inkább;))

  7. Dr. Csok - 2015.12.08. 02:08

    Eleg jol szol az apple osszes gyari fulese

Szólj hozzá Te is!