Hamarosan érkezik Cortana iOS-es változata

HusztiD 2015.11.30. 13:01 Egyéb, iOS 3 hozzászólás 390

cortana

A Microsoft féle hangasszisztens hamarosan megjelenhet iOS-re. Legalábbis ezt várhatjuk, hiszen aki november elején az Apple fejlesztői oldalán feliratkozott a TestFlight belső tesztelésére, azok számára elérhető Cortana. A programban részt vevők egyébként meglehetősen kevesen, csupán kétezren vannak, így a rendmondi vállalat asszisztense egyelőre ennyi ember számára érhető el.

Az üggyel kapcsolatosan nem történt semmilyen megerősítés, de vélhetően a következő év folyamán már iOS-en is visszaköszönhet Cortana. A Microsoft egyébként gőzerővel próbálja népszerűsíteni, hiszen már Androidon is elérhető a bétaváltozata, ám még ott is kérdéses a pontos megjelenés.

Cortana egyébként sokban hasonlít Siri-hez, hiszen általa is egy rakás dolgot vihetünk véghez. Arról viszont nem tudni, hogy ha iOS-re is véglegesen megjelenik, akkor milyen korlátozásai lesznek. Az Apple a Sirit fogja előnyben részesíteni, így nehezebb dolga lesz a Microsoft asszisztensének boldogulnia az almás rendszereken.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Csaba - 2015.11.30. 15:05

    Tök mindegy, magyarul ez sem tud, ahogy a Siri sem. Gondolom soha nem is fog. Ahogy a Siri sem.

  2. Lesi - 2015.11.30. 20:17

    Valamikor biztos fog tudni. Egyébként ez okból (is) érdemes megtanulni angolul.
    Egyébként amikor még csak röcógve beszéltem angolul , akkor is egész jól el boldogultam Sirivel.

  3. Dr. Csok - 2015.12.01. 00:51

    Nem az angol tudassal van gond, muci. Diktalj mar neki egy uzenetet/cimet/jegyzetet/emailt, amit irnal vagy csak nevjegyet!! Es akkor rajossz, miert baj, hogy nem tud magyarul. Te sem hasznalod vicc meseltetesen tul ezt a funkciot, latszik….

Szólj hozzá Te is!