Ezekre használjuk leginkább és legkevésbé az Apple Watch-ot

HusztiD 2015.11.27. 10:00 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 4 db 587

watch

Bizonyára többen is vagytok, akik még nem rendelkeznek okosórával, de mindig érdekelt titeket, hogy tulajdonképpen mire tudnátok használni a való életben. Egy átlagos Apple Watch felhasználó napi szinten 60-80 alkalommal lép interakcióba az órájával. Ilyen és ehhez hasonló érdekfeszítő dolgokat tudhattunk meg a Wristly legújabb statisztikájából, melyben összesen 1450 ember vett részt.

winter

A legelső diagramon megfigyelhető, hogy a tél közeledtével, a vastag öltözékek előkerülésével mennyire lesznek kihatással az óra használatára. A résztvevők majdnem egyötöde nyilatkozta azt, hogy valószínűleg kihatással lesz a hideg és esős időjárás a készülékük használatára. Elenyésző, csupán egy százalék mondta, hogy erre az időszakra akár le is veszik az órát. A maradék 80 százalék pedig ugyanúgy fogja használni az okosóráját, ahogyan azt eddig is tette, függetlenül hogy milyenek az időjárási  viszonyok.

0-g2fAIRtiC4tL2EYp-

Volt egy olyan kérdés, hogy ha társaságban vannak és értesítést kapnak, akkor annak kapcsán hogyan éreznek, mit reagálnak. A válaszadók 19 százaléka érzi kínosnak a helyzetet, ám a legtöbb esetben ránéznek az órára. A felhasználók 9 százalékának nem nyerte el a tetszését a dolog, így ők rá sem néznek. A 72 százalékos többség pedig nem csinál belőle problémát és megnézi, hogy milyen értesítést kaptak.

0-i_qi3L4Aa3QiTMNa-

Kiderült az is, hogy átlagosan hány órát használják egy nap az Apple Watch-ot. A legtöbb felhasználó napi 2-3 órát nyomkodja az óráját, míg jelentősen van azok tábora is, akik 4-5 órán át nyúzzák a készüléket. A válaszadók csupán 6 százaléka használja egy óránál kevesebbet a Watch-ot, míg 8 százalék 10 óránál többet tölt el vele.

0-9asvBWis6RiDcjn1-

A következő ábrán az látható, hogy milyen funkciókra használják leginkább az órát. A felhasználók hetente többször nézik a pulzusukat, illetve használják Siri-t. Ha azt nézzük, hogy mit csinálnak naponta többször, akkor az az aktivitási feladatok ellenőrzése és az üzenetekre történő válaszolás. Amit pedig óránként többször megnéznek, az nem más,mint a pontos idő.

0-t3BkauPZcaKBvPIZ-

Az utolsó előtti képről leolvasható adatok már egy fokkal érdekesebbek lehetnek, hiszen azt is megtudhattuk, hogy milyen specifikus alkalmazásokat és képességeket használnak az órán. Érdemes egy pillantást vetni rá, hiszen például arra is fény derült, hogy a produktivitási alkalmazásokat nagyon szeretik az órás felhasználók, hiszen naponta többször, ha csak nem óránként néznek rá az ebbe a kategóriába sorolható programokra.

stockholm

A legutolsó ábráról leolvasható, hogy a felhasználók hány százaléka használja az adott alkalmazásokat, illetve hány másodpercig. Magát az óra felületét minden második ember nézi, aminek időtartama 3,8 másodperc. Az App Launcher-t sajnos kevesen használják, de ezt 33,6 másodpercig futtatja a válaszadók egyetlen egy százaléka. A különféle értesítéseket 17 százalék alkalmazza, melynek átlagos ideje 9,2 másodperc. Legkevesebben a Mail-t használják, ami kerek 24 másodperces használatot eredményez.

Apple Watch tulajok! Nálatok mi a helyzet? Ti mennyire figyeltek az időjárási viszonyokra az Apple Watch kapcsán? Illetve milyen funkciókat részesítetek előnyben?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 4 db

 1. iKocka - 2015.11.27. 18:52

  Ugyan nem rendelkezek Watchcsal, de szerintem az eső egyátalán nem árt neki. Ha ártana, akkor mi a fenének vízálló?

 2. Alnus - 2015.11.27. 20:01

  A watch nem vízálló, de az eső nem árt neki:)

 3. nagyia - 2015.11.28. 07:40

  Azt még mindig nem tudjuk, Magyarországon mikor forgalmazzák?!

 4. Pintyő - 2015.11.29. 15:54

  Rengeteg funkciot hasznalok az órán! Kocsiba csak errol telefonalok, időjárás, lakásriasztó, bank, emailek, napi aktivitás, shazam, APPLE PAY!!!!, uristen! Hihetetlen jo dolgok!

Szólj hozzá Te is!