Egy stylushoz sem hasonlítható az Apple Pencil

HusztiD 2015.11.27. 12:00 Apple, iPad 3 hozzászólás 799

apple-pencil

A külföldi The Pen Addict oldalon bukkant fel egy nagyon érdekes beszámoló, melyből megtudhattuk, hogy az almás mérnökök tényleg maradandót alkottak az Apple Pencil-lel. Korábban egyébként olvashattunk beszámolókat különböző dizájnerektől akik agyon dicsérték emiatt az Apple-t, azonban most egy kicsit más szögből, a kézírásból vizsgálta meg Myke Hurley szakértő.

A beszámolóból megtudhattuk, hogy Myke az az ember, aki nem csak írni, hanem firkálni is szeret, így kíváncsi volt, hogy hogyan teljesít az Apple Pencil. Elmondta, hogy maga a ceruza nehezebb annál, mint amit várt, ám egy ilyen kiegészítőnél fontos az egyensúly, amiben az Apple Pencil remekel. A Jegyzetek alkalmazásban is próbára tette a ceruzát, ahol véleménye szerint eddig ez volt a legjobb élmény a kézírása során, amit egy digitális eszköz vissza tudott adni. Nem laggolt, olyannak érezte, mint egy természetes ceruzát, amit más stylus eddig képtelen volt visszaadni.

pencil1

Myke pár nap tesztelés után megjegyezte, hogy arra a pontra megy vissza, amit előtte csak remélt: vázlatokat írjon fel általa miközben podcast-okat rögzít, gyors hozzáférést kapjon, amikor valamit jelölni kell egy képen vagy képernyőfotón, illetve egy olyan új interaktív dolgot, ami által sokkal precízebben működik egy iOS eszköz. Végezetül elmondta, hogy az Apple egészen nagyszerű munkát végzett, hiszen mind a hardvert és szoftvert egy olyan harmóniába hozták létre, ami hibátlanul működik. Mindig is egy olyan ember volt, aki tollat és papírt részesítette előnyben ebben a digitális világban, de az iPad Pro és Apple Pencil duójának köszönhetően úgy néz ki, hogy ez véglegesen megváltozott.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Apples - 2015.11.27. 18:03

    Érdekelne egy az MS surface tollával való oszehasonlitas ugyanettol a fickótól.

  2. Alnus - 2015.11.27. 20:05

    Engem meg az érdekelne a hagyományos vonalzót lehet vele használni?

  3. BZs - 2015.12.02. 12:54

    Engem pedig az, hogy mikor készít egy hordozható monitort hozzá az apple a profi felhasználóknak!?

Szólj hozzá Te is!