Az Apple hivatalosan felvásárolta a Star Wars filmben közreműködő startupot

HusztiD 2015.11.26. 07:18 Apple, Egyéb 0 db 205

screen-shot-2015-09-04-at-2-46-13-pm

Amikor a következő hónap folyamán elmentek moziba, hogy megnézzétek a legújabb Star Wars filmet, akkor abban bizony a svájci startup technológiáit láthatjátok viszont, amint az Apple már korábban megszerzett. A zürichi vállalat valós idejű arcfelismerésről illetve annak digitalizálásáról vált híressé.

A hír egyébként már két hónapja felröppent pletykaszinten, de a Techcrunch csapata beszámolt, hogy az Apple ténylegesen megerősítette az akvizíciót. Érdemes megjegyezni, hogy a 2015-ös pénzügyi évben az almások összesen 15 vállalatot vásároltak fel valamivel több, mint 11 milliárd dollár értékben.

Természetesen ezúttal sem derült ki, hogy mire használhatja fel az Apple a tapasztalatokat, azonban a Faceshift oldalán található információk alapján a technológiát több dologra is használhatják. Például játékok terén valósághű avatarokat hozhatnak létre a játékosok, mivel a technológia képes lemásolni a felhasználók arckifejezését. Továbbá filmeknél is helytálló a dolog, hiszen az új Star Wars filmben is az idegen űrlényeket ezzel a technológiával keltették életre.

Érdemes lesz megnézni, hogy mégis mit kezd a kaliforniai vállalat az újonnan megszerzett tapasztalataival. Egyes szóbeszédek szerint lehetséges, hogy a FaceTime kamera segítségével feloldhatjuk a készülékeinket, vagy a jövőbeli Apple TV kapcsán is létrehozhatunk saját avatarokat. Reméljük hamarosan kiderül!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!