2018-tól OLED kijelzőkre váltana az Apple

HusztiD 2015.11.26. 14:59 Apple, Egyéb 2 db 301

apple-watch-display

A legújabb szóbeszédek alapján az Apple három év múlva már OLED kijelzőkkel szállíthatja le az akkor iPhone készülékeket. Legalábbis ezt állítja a japán Nikkei, akik szerint az LG egy új koreai gyárat tervez létrehozni 4,2 milliárd dollárból, ahol főként OLED kijelzőket fognak előállítani. Egyébként két hete számoltunk be egy hasonló történetről, ugyanis Ming-Chi Kuo szerint legalább 3 évig nem vált AMOLED kijelzőre az Apple.

Az Apple kínálatában jelenleg egy olyan termék van, ami OLED kijelzőt használ. Ez nem más, mint az Apple Watch, melyhez az LG gyártotta le a komponenseket. A Nikkei szerint az LG beáll a Samsung mellé és tömeges OLED panel gyártásába kezd, ami a későbbi iPhone modellekben kaphat legelsőnek helyet. A hírek szerint 2018-ban vezetnék be az új kijelzőket, ami alapján esélyes, hogy az iPhone 8 lehet az első OLED-del szerelt almás telefon.

14633-10338-iphone6splus-horizontal-l

Az OLED panelek sokkalta energiatakarékosabbak és jobb minőségű vizuális megjelenítésre képesek mint az LCD-k, amit jelenleg az Apple is használ. Azonban a belső információk szerint az almások értesítették a beszállítóikat, hogy 2018-tól szeretnének OLED kijelzővel szerelt okostelefonokat gyártani. Ha minden igaz, akkor a kaliforniaiak egyelőre tesztelni szeretnék, hogy a valós életben mennyire állja a sarat az OLED az LCD kijelzőkkel szemben.

Az Apple számára jelenleg a Sharp és Japan Display gyártja le az LCD kijelzőket, azonban az OLED bevezetésével a Samsung és LG veheti át a helyüket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Zoli - 2015.11.26. 17:40

    Az lesz amelyik az olcsòbb nekik. Most is az van.

  2. iKocka - 2015.11.27. 18:54

    Azért nem feltétlenül. Mert hát több100ezer forintért mégiscsak adnak valamit.

Szólj hozzá Te is!