Több milliárd eurós pénzbüntetés várhat az Apple-re

HusztiD 2015.11.25. 09:51 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 395

cook-money_1024-780x344

Az előző hónap elején már olvashattatok az Apple és Írország esetéről, hiszen a CTJ jóvoltából kiderült, hogy az almások 59 milliárd dollárt adóznának, ha Amerikában tartanák a pénzüket. Ezzel kapcsolatosan tudomása van az Európai Bizottságnak, akik nem olyan régen nyomozást indítottak annak érdekében, hogy megtudják, az almások illegálisan járnak-e el adóügyben a szigetországban.

Nem olyan régen még úgy volt, hogy karácsony előtt pontot tesznek az ügy végére, de a legújabb információk szerint erre már csak jövőre kerülhet sor. A vizsgálat során a kivizsgálók több adatot igényelnek az Ír kormányzattól, mint várták, ami által több időt vesz igénybe a nyomozás. Egyébként az Európai Bizottság szabályozói azt vizsgálják, hogy az Apple és Írország kormánya adó-ügyileg szembe mentek-e a nemzetközi irányelvekkel avagy sem, illetve ebből illegális előnyt kovácsolt-e a kaliforniai óriás a rivális vállalatokkal szemben.

Korábban már a Starbucks illetve a Fiat Chrysler vállalatokat is elítélték emiatt, melynek következtében több tízmillió eurós büntetést szabtak ki rájuk. Az Apple esetében ez akár milliárdos nagyságrendekre is felrúghat, amennyiben vétkesnek találják őket. Hogy mi lesz az ügy kimenetele, arról már csak jövő év elején hallhatunk legközelebb.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. kakikuki - 2015.11.25. 18:48

    tök mind1, bármennyi lesz a büntetés, abból a pénzből tim cook szendvicset szokott venni a büfében.

Szólj hozzá Te is!