iPad Prón is előhozható a 3D Touch funkció

HusztiD 2015.11.25. 13:04 Apple, iPad 1 db 416

apple-pencil

A szeptember folyamán bemutatkozott iPhone 6s és 6s Plus egyik nagy újdonsága a 3D Touch névre keresztelt kijelző volt. Az Apple ezzel a megoldással egy nyomásérzékeny kijelzőt vezetett be, azonban az utána másfél hónappal megjelent iPad Pro nem kapta meg ezt a hasznos funkciót. Egy fejlesztőnek hála azonban úgy néz ki, hogy kis hozzáértéssel bármikor előhozatóak itt is a 3D Touch funkciói.

Azt viszont már korábban megtudhattuk, hogy a tablethez opcionálisan megvásárolható Apple Pencil nyomásérzékeny lesz. Hamza Sood iOS fejlesztő ezt használta ki, hiszen egy kis iOS kód babrálásával előhozta az iOS 9 egyik fő újdonságát, így a 3D Touch interakciók is alkalmazhatóak a táblagépen. A funkció csupán akkor működik, ha használjuk az almás ceruzát, így az ujjal történő nyomásérzékenységet elfelejthetjük az első generációs Pro tablet esetében.

Arról egyelőre nem tudni, hogy lesz-e valamilyen Jailbreakes tweak az iPad Pro számára, de vélhetően hamarosan több fejlesztő is felkapja erre a fejét, így nem kizárt, hogy hamarosan több alternatívát kínálnak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Szabo Laszlo - 2015.11.27. 10:06

    Forcy jailb*reak app i4s -n mukodik . 9.0.2 .

Szólj hozzá Te is!