Fejlesztők szerint az App Store miatt nem veszik komolyan az iPad Prót

HusztiD 2015.11.23. 06:46 Apple, iPad, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 539

verge-2015-11-06_16-40-28-0

A pro alkalmazások fejlesztőinek köszönhetően érdekes dolgokat tudhattunk meg az iPad Pro kapcsán. A két hete megjelent tablet eléggé jól sikerült, hiszen a tesztek alapján kenterbe veri a korábbi testvéreit. Nem csoda, hiszen az Apple ezúttal nem csak az átlagfelhasználókat célozta meg, hanem azokat is, akik munkára is használnák az új tabletet.

A Sketch fejlesztői elmondták, hogy amit Mac-en el tudnak adni 99 dollárért, azt iPad-en nem. Ennek egyszerű az oka, hiszen OS X alatt lehetőségük van a felhasználóknak arra, hogy kipróbáljanak egy trial verziót, így el tudják dönteni, hogy érdemes-e beruházniuk, míg iOS-en nincs ilyenre lehetőség. Ha ott 99 dollárért kínálnak egy applikációt, akkor azt nem sokan fogják megvásárolni, ha pedig állandó leértékeléseket tartanak, akkor nem fogja számukra visszahozni a fejlesztésekbe fektetett pénzt.

ipadpro_lifestyle-editing-print

A FiftyThree CEO-ja, Georg Petschnigg is elmondta a véleményét ezzel kapcsolatosan. Szerinte sem éri meg iPad-re komolyabb alkalmazásokat fejleszteni, mivel az App Store korlátozza őket. Egy pro alkalmazásnál tovább kell dolgozni a javításokon és frissítéseken is, amiért hajlandóak fizetni a felhasználók, azonban az App Storeban erre egyáltalán nincs lehetőség. Ergo egy professzionális alkalmazást fejleszteni sokba kerül, ami iOS alatt egyáltalán nem térülne meg, hiszen bárki ingyenesen frissíthetne.

Az eddigi tesztek alapján sokan úgy tekintenek az iPad Próra, mint az Air 2 nagyobb testvérére. Egyelőre nincs meg az a funkciója, ami által igazán kiemelkedhetne a professzionális felhasználók számára, hiszen nem váltja le a laptopokat. Az Applenek még sokat kell dolgoznia, hogy azt a réteget is megcélozzák, akik komolyabb munkára is haszonsítani tudják az iPad Prót.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. BZs - 2015.11.23. 11:16

    Nem kellene túl sokat gondolkodni! Csak egy monitort készíteni, ami érzékeli a ceruzát. Nem akarja senki leváltani a laptopját vagy az asztali gépét, csak szeretné használni az amúgy elég jól sikerült ceruzát is. Egyetlen 22-27″-os monitorra lenne szükség ami hordozható. Ha ezt megcsinálja az Apple, a Wacom lehúzhatja magát. Jelenleg csak a cintiq ami értékelhető, de az is nehéz és rossz felbontású.

  2. farkas63 - 2015.11.23. 15:58

    iOS OSX egyveleg kéne (2 in 1 rendszer, 2 in 1 tablettal) vagy simán OSX kéne iPad-ra is, megvan oldva.

  3. iRon242 - 2015.11.23. 16:01

    Nem igazán értem ezt az AppStore problémát. Ha az ingyenes frissítések keretében csak a hibajavításokra szorítkoznának, ami ugye járna mindenkinek, és a funkcionalitást jól megkomponált csomagokba szervezve, de akár szólóban is, InAppPurchase-ként adnák, akkor a probléma egyik felét eliminálhatnák (persze kellene egy kis plusz munka marketing terén az igények pontos meghatározására a csomagok összeállításához, na meg a kód moduláris átírása). Aztán már csak az indulásról kellene megfelelő módon gondoskodni: legyen ingyenesen letölthető az app úgy, hogy 30 napig teljes (de legalábbis széleskörű) funckionalitással használható, majd a 30 nap letelte után csak akkor működik tovább, ha egy InAppPurchase keretében fizetnek a lifetime használatért, vagy valamilyen havidíjas konstrukcióval bérlik. És Pro szinten akár azt is megtehetik, hogy egy teljesen új verzió, ami új appban jön ki, vagy a fejlesztő egy másik Pro appjának megvásárlását valamilyen kedvezménnyel támogatják hasonló keretek között.

    Szerintem most is vannak ilyen appok, csak gondolkodni kell, meg akarni :-)

  4. Farkas Péter - 2015.11.24. 06:21

    Az a baj, hogy ezt ios-n nem tudod megvalositani, epp itt a problema.

Szólj hozzá Te is!