Gondok az iPad Próval; újabb iPhone rekord; Adele búcsút vett – mi történt a héten?

HusztiD 2015.11.22. 15:00 Apple, Kiemelt hírek 0 db 298

Ismételten eltelt egy izgalmas hét, hiszen az elmúlt napokban is kaptunk pár érdekes hírt, melyek közül összeszedtük a legérdekesebbeket. Legnagyobb probléma az újdonsült iPad Pro tulajait érintheti, hiszen többen is panaszkodtak, hogy töltéskor gondok akadnak a tablettel. Ezen felül olvashattunk még az új 4 colos iPhone-ról, az Apple Pay-ről és sok más érdekes dologról.

apple-pay-how-will-work-showcase_image-7-a-7328

Gondok az iPad Próval

Az Apple fórumától kezdve szinte mindenhol panaszkodtak az újdonsült iPad Pro tulajok egy bizonyos része. A hírek alapján többen aktívan használták a tabletet, majd miután elkezdett merülni, felrakták a töltőre. Később amikor ránéztek, hogy feltöltött-e, nem jelzett semmit sem a gép, halott volt. Több felhasználónál is egy hard reset jelentette a probléma megoldását, azonban ahányszor még töltőre tették, ugyanezt el kellett vele játszaniuk. Az Apple supportja azt ajánlotta, hogy csináljanak egy tiszta telepítést, de az sem oldotta meg a problémát.

iPad-Pro-Charging

A hét második felében már reagált az Apple, azonban nem sokkal lettünk tőle okosabbak. Vélhetően egy iOS frissítés oldja majd meg a problémát.

Újabb iPhone rekordot ért el az Apple

A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) jóvoltából készült egy újabb felmérés, melyből kiderült, hogy az Amerikai Egyesült Államok napi szinten már 100 millióan használják az iPhone-jukat az emberek. Egészen elképesztő számok ezek, főleg akkor, ha ahhoz hasonlítjuk, hogy csupán 319 millió ember él az államokban. Ha gyorsan kiszámoljuk, akkor ez alapján minden harmadik ember egy almás mobillal a zsebében jár.

og

A teljes cikkünket itt olvashatjátok el.

Kanadában és Ausztráliában is elrajtolt az Apple Pay

Az előző hónapban megtartott 2015 Q4-es pénzügyi konferencia alkalmával Tim elárulta, hogy hamarosan Ausztráliában és Kanadában is megjelenik az Apple Pay. Erre ezen a héten kerül sor. Mindkét helyen az American Express kártyával rendelkezők vehetik igénybe a szolgáltatást, azonban a közeljövőben tovább bővíti az elfogadóhelyek számát az Apple.

apple-pay-780x440

2016 folyamán Spanyolországban, Szingapúrban és Hong Kongban fog elsőnek debütálni az Apple Pay.

Újragondolt iPhone 5s jöhet a 6c helyett

A japán Macotakara beszámolója szerint az Apple nem egy iPhone 6c-t ad ki, hanem a két éve megjelent iPhone 5s egy újragondolt változatát. Ha hitelesek az információk, akkor a régi-új készülék egy A8-as processzort, 802.11ac WiFi és Bluetooth 4.1 szabványt kapna, miközben az előlapi FaceTime HD kamerát is egy jobb minőségűre frissítenék.

iPhone5sios7-640x424

Korábbi hírek alapján 2016 első felében várható az új 4 colos iPhone megjelenése.

Adele az Apple Music-tól is búcsút intett

A New York Times értesülései szerint Adele személyesen is benne volt a döntésben, viszont hogy miért jutott erre az elhatározásra, az nem derült ki. Vélhetően a korábban már felmerült ügy játszik közre, hiszen Adele marketingcsapata felkereste az Apple-t, hogy 30 millió dollárral szponzorálják az énekesnő turnéját, pluszban értékesítsenek fizikai CD-ket a Apple Store-okban az új albumáról. Természetesen ezt az Apple visszautasította, hiszen zene téren már rég az online világban él a társadalom. Vélhetően ez is közrejátszhatott az énekesnő döntéshozatalában.

adele-third-album-25-780x519

Adele 25 című albuma ezen a héten pénteken jelent meg, amiből mind a Spotify és Apple Music párosa kimarad.

További érdekességek

Az Apple ígéretes fejlesztéseket eszközölt az App Store-on, így mostantól könnyebben kereshetünk, illetve sokkal relevánsabb alkalmazásokat dob ki számunkra. A második generációs Apple Watch-ról is olvashattunk, hiszen kiderült, hogy hónapokon belül piacra kerülhetnek az új órák. Ha pedig okosórák, akkor láthattunk egy ígéretes, új kiegészítőt, amit akár a későbbiek során az Apple is átvehet. Sőt, még azt is megtudhattuk Timtől, hogy a jövő generációjának fogalma sem lesz arról, hogy mi is az a készpénz. Ezt a hetet sem úsztuk meg a Steve Jobs film nélkül, hiszen a hét elején kiderült, hogy az Apple másfél perc alatt több bevételre tett szert, mint előző hétvége folyamán a film.

Apple-Watch-2-concept-by-Eric-Huismann-780x439

Úgy tűnik, hogy az Apple remekel, hiszen az okostelefonok piacán a bevételek 94 százaléka folyik be hozzájuk, majd nem sokkal később kaptunk 5 új reklámot. A DisplayMate csapata megvizsgálta az új iPad Pro kijelzőjét, majd arra jutottak, hogy az új iPad Mini kijelzőjénél nincs jobb a piacon. Még az iPad Pro sem rúghat mellette labdába. Később arról is beszámoltunk, hogy a Google besokallt, így a következő Nexus telefont már teljesen ők tervezik meg. Kiderült, hogy bajban vannak a svájci óragyártól, hiszen hat éve nem tapasztaltak ilyen mértékű csökkenéseket, mint idén. Végül kaptunk egy új Apple Watch dokkolót, majd a hét végére az iFixit csapata még az Apple Pencilt is darabjaira szedte, ami nem mellesleg eléggé strapabíró.

1485674819755556495

Végezetül szombaton összeszedtük a jelenlegi top 10 alkalmazást, amivel csak a Jailbreakelt tulajok élhetnek. Ha lemaradtatok róla, akkor érdemes vetni rá egy pillantást.

Ezek voltak a negyvenhetedik hét legérdekesebb hírei. Nehéz most megmondani, hogy mit várhatunk jövő héten, de biztosan kapunk új iOS, OS X és tvOS bétákat, amik lassacskán már a végső stádiumba érnek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!