Senkivel sem szabad megosztani a Touch ID-t

HusztiD 2015.11.18. 11:55 Apple, Egyéb 2 db 724

apple-pay-amex-21-e1439219800289

A bankok visszautasíthatják a vitatott tranzakciókat, illetve segíthetik az ügyfeleiket, akik csalás áldozataivá váltak. Ebben nagy segítség lehet az Apple Pay, hiszen a pénzintézetek általa is tudják azonosítani az ügyfeleiket, illetve elkerülni a csalókat, hogyha nem egyeznek az általuk felmutatott telefonon az ujjlenyomatuk.

A legfrissebb értesülések szerint az Egyesült Királyságban számos bank állt az elképzelés mellé, hogy az ujjlenyomat által azonosítsák az ügyfeleiket az Apple Pay kapcsán. Például a Lloyds Bank közzétette, hogy ha az adott ügyfél rendelkezik Touch ID-vel a saját telefonján, akkor meg kell győződnie róla, hogy csak az ő saját ujjlenyomatát regisztrálja, míg másokét (mondjuk egy családtagét) nem.

panic-mode

A HSBC bank is hasonlót nyilatkozott, hiszen ők is felhívják az emberek figyelmét, hogy ne adják meg mások számára a pin kódot, illetve ne engedjék hogy az Apple Pay szolgáltatáshoz más is hozzáférjen a telefonjaik által.

Nagyon úgy tűnik, hogy egyre népszerűbb az Apple alternatívája. Nem csoda, hiszen Amerika szerte már több, mint 600 bank és pénzintézet támogatja az Apple Pay-t, a tegnapi nap folyamán pedig Kanadában rajtolt el a szolgáltatás.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Dr. Csok - 2015.11.19. 01:56

    Es honnan tudnak, hogy el van mentve egy csaladtagom ujjlenyomata az iphoneomban?

    Errol max nyilatkozni lehet, de letesztelni, bizonyitani nem tudnak.

  2. Mitula bati - 2015.11.29. 17:12

    De le lehet. 5 ujjlenyomat lehet a telefonban. Ha 5 különböző ujjal fel tudod oldani akkor rendben, ha nem sikerül akkor …

Szólj hozzá Te is!