EMSense: Ilyen egy igazán ötletes okosóra kiegészítő

HusztiD 2015.11.17. 15:05 Apple Watch, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 711

og_guided_tours

A Carnegie Mellon Egyetem kutatói a Disney Research csapatával karöltve előálltak egy EMSense névre keresztelt okosóra kiegészítővel. Mit csinál pontosan, mire jó az EMSense? Lényegében átváltoztatja az óra tulajdonosát egy antennává, hiszen ha hozzáér egy tárgyhoz, akkor érintkezésekor képes leolvasni az elektromágneses jeleket, amit a testünk továbbít, így az megmondja, hogy mihez nyúltunk hozzá.

Az elektromos eszközök rendelkezik elektromágneses jellel, így az EMSense képes megállapítani, hogy mivel érintkezünk. Vannak azonban passzív tárgyak is, amik nem rendelkeznek EM jellel, azonban ezek a környezetükben lévő jeleket veszik fel. A kiegészítő nagyjából azt is képes állapítani, hogy kilincset avagy egy csövet fogunk meg.

Mint az alábbi videóban is látszik, több dolog kapcsán hasznosítható az eljárás. Például testsúlyunk mérésekor állandóan monitorozza az aktuális súlyunkat, munkából hazafele kiszámolja, hogy mennyi idő van még hátra, illetve akár a számítógépünket is feloldhatjuk egy érintés által. Nézzétek meg az alábbi videót, melyben remekül bemutatják az EMSense lényegét.

Természetesen még sok idő kell, mire ténylegesen kiforr az alábbi dolog, azonban kezdésnek nem rossz. Sőt, akár még az is lehet, hogy a jövőbeli okosórák eleve ehhez hasonló dolgot fognak kapni, melynek köszönhetően több lehetőség nyílik az alkalmazásfejlesztők számára.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!