Ígéretes fejlesztés az App Store-ban

HusztiD 2015.11.16. 09:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 598

app-store

Az elmúlt napok folyamán számos fejlesztő számolt be, hogy érdemleges változások történtek az App Store-ban. Úgy tűnik, hogy az Apple november első felében egy új kereső algoritmust vezetett be, melynek köszönhetően ezentúl sokkal pontosabb találatokat kapunk, ha valamilyen alkalmazást keresnénk.

Korábban az Apple olyan algoritmust használt, amelyek részben a virtuális áruház toplistáin alapultak. Egy kereséskor a szoftver figyelembe vette, hogy mely appok vannak listázva, vagyis azt, hogy melyek a legnépszerűbbek, így a korábbi keresések alkalmával sokszor fölösleges találatokat dobott ki az App Store.

A most bevezetett új algoritmus segítségével sokkal könnyebben találhatunk meg hasonló alkalmazásokat, mint amiket keresünk. Lényege, hogy képes megkülönböztetni, hogy milyen kontexusban vannak az adott szavak, illetve hogy milyen a PageRank besorolása.

app-store-search-780x488

A PageRank-ról annyit érdemes tudni, hogy miden applikáció kap egy értékelést, hogy az valójában milyen. Amelyik program lassú és hibákkal van tele, az nyilván kisebb rangsorolást kap, mint egy olyan alkalmazás, ami problémamentesen működik.

Nézzük például a Twittert. Ha eddig beírtuk, akkor a kereső olyan más közösségi alkalmazást is felhozott, mint az Instagram. Ha most beírjuk ugyanezt a keresőbe, akkor nem csak a rendes Twitter alkalmazást kapjuk meg, hanem a hozzá hasonló, harmadik felek által gyártott, megbízható programokat, mint például a Tweetbot vagy a Twitterific.

Az újításnak köszönhetően jobb lett a felhasználói élmény, hiszen sokkal relevánsabb találatokat kapunk mint eddig, ugyanakkor mostantól a fejlesztőknek is jobban oda kell figyelniük az alkalmazásaikra, hiszen ezáltal több hasonló/rivális találatot dob ki a kereső.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!