Megjelent az iPad Pro; jöhet az önszárító iPhone; új iPhone 7 koncepció – mi történt a héten?

HusztiD 2015.11.15. 13:09 Apple, Kiemelt hírek 0 db 594

Nagyon izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött, melyben a hét második felében megjelent iPad Pro kapta a főszerepet. Mindenfélét olvashattunk már róla, de ettől függetlenül akadtak egyéb, érdekes hírek is, amit most egy csokorba szedtünk.

iPad-Pro-ad-780x411

Megjelent az iPad Pro

A hét közepén végre bemutatkozott a régóta áhított iPad Pro. Mint azt vártuk, iszonyatosan magas áron került forgalomba, ami már-már vetekszik egy MacBook Air árával, illetve egy Próéval is, ha a cellularos modellre fáj a fogunk, s mellé megvásároljuk az új kiegészítőket. Egyébként a hét második felében szinte mindenfélét olvashattunk az új tabletről: a két éve megjelent laptopok erejével vetekszik; megkaptuk a legelső beszámolós videókat; láthattuk, hogy mennyire strapabíró; az iFixit csapata is szétszedte, ugyanakkor Jony Ive is mesélt az Apple Pencilről.

maxresdefault

Tim továbbra sem enged az Egyesült Királyságnak

Az előző hét folyamán nagy port kavart az Egyesült Királyság új törvényjavaslata, amely az Apple-t is érinti. Ennek kapcsán a kaliforniaiak kötelesek eleget tenni a szigetország kérelmeinek, így bizonyos esetekben fel kell törniük a saját rendszereiket. Ennek kapcsán nyilatkozott Tim.

9826_01_0153

“Ha megfékezed, vagy meggyengíted a titkosítást, akkor azzal nem azokat bántod, akik rossz dolgokat akarnak csinálni, hanem azokat, akik jó emberek.”

“Hogy megvédd az embereket, akik bármilyen terméket használnak, muszáj titkosítanod. Nem nézheted végig, ahogy az adatokat megtörik. Ezek a dolgok egyre gyakoribbá válnak. Ezek nem csupán adatvédelmi jogokat sértenek, hanem biztonsági problémákat is okozhatnak. Mi a végponttól végpontig terjedő titkosításban bízunk, ahol nincsenek hátsó ajtók.”

Jöhet az önszárításra képes iPhone?

Egy új szabadalomban alapján a telefonban helyt kapó új szenzor érzékelné, hogy víz érte-e a készüléket. Amennyiben folyékony anyag szivárog be, a szenzor jelez, így elektródák segítségével továbbvezetnék a vízcseppeket egy kijárati ponthoz, ahol mindenféle ártalom nélkül kifolyna. A leírás szerint a készülék eldöntheti, hogy negatív, semleges avagy pozitív elektródákat használjon, ami által vonzhatnák és taszíthatnák a vízcseppeket – attól függően, hogy pontosan hol vannak a cseppek és hogy hova kívánja kivezetni.

iphone-6-may-be-water-resistant

Kétezer moziból dobták a Steve Jobs filmet

Újabb hetet tudhatunk magunk mögött, ismételten kijelenthetjük, hogy katasztrofális hétvégét élt meg Aaron Sorkin és Danny Boyle filmje. És ez még egészen enyhe kifejezés. Az előző hétvége folyamán csupán 823 ezer dollárt produkált a Michael Fassbender alakította Steve Jobs. Ebből kifolyólag újabb rekordot ért el a film, hiszen 2072 moziból ejtették, amihez eddig még nem volt példa

steve-jobs

Ütős iPhone 7 és iOS 10 koncepció

A DeepMind csapata egy teljesen új koncepcióval lepett meg minket, melyben bemutatták, hogy ők hogyan képzelik el a jövőre érkező iPhone 7 és iOS 10 párosát. Egészen ötletesre sikerült, meglátjuk, hogy ebből mi válik be jövőre. Addig is itt a legújabb videó:

További érdekességek

A hét folyamán láthattunk egy Apple TV és Nvidia Shield összehasonlítást, melyből megtudhattuk, hogy az almás készülék játék téren ugyan elmarad a riválisától, de ettől függetlenül nincs oka panaszra – nem sokkal később pedig megkaptuk az első frissítést is a set-top boxhoz. Az iPad Pro kapcsán Tim elmondta, hogy hamarosan leválthatja a notebookokat, majd felmerült, hogy jöhetnek a Home gomb nélküli iOS készülékek. Egy globális felmérésből megtudhattuk, hogy még mindig az iPad 2 a nyerő, illetve olvashattunk egy új konspirációs elméletről az Apple Car kapcsán.

faraday-future-780x387

A hét közepén Androidra is megjelent az Apple Music, illetve ha már zene, akkor olvashattunk Adele új albuma kapcsán is. Ming-Chi Kuo ismételten kifejtette véleményét, amely alapján legalább 3 évig még TFT-LCD kijelzőket használ a készülékeiben az Apple, míg az AMOLED szóba sem jöhet. Hosszú évek után végre megjelent a Firefox iOS-es változata, ami után nem sokkal jött a hír, hogy hamarosan lehúzza a rolót a Beats Music szolgáltatás. Végül beszámoltunk az iDoki novemberi akciójáról is, amelyre érdemes lehet vetni egy pillantást, ha eddig lemaradtatok volna.

Ezek voltak tehát a negyvenhatodik hét legérdekesebb hírei. A következő hét folyamán biztosan hallhatunk még az iPad Pro-ról, illetve kaphatunk új béta rendszereket is. Remélhetően még az Egyesült Királyság új törvényjavaslata kapcsán is történnek változások.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!