Jöhet az önszárításra képes iPhone?

HusztiD 2015.11.13. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 3 db 662

iphone-6-may-be-water-resistant

Talán sokan találkoztatok már azzal a problémával, hogy véletlenül beázott a telefonotok és emiatt tönkrement. Nos, van egy jó hírünk, hiszen ez a jövőben véget érhet! Legalábbis a tegnapi nap folyamán nyilvánosságra került egy új szabadalom, melyben az Apple egy olyan megoldást ír le, aminek köszönhetően a jövőbeli iPhone-ok képesek lesznek úgymond az önszárításra.

A szabadalomban leírtak alapján a telefonban rejlő új szenzor érzékelné, hogy víz érte-e a készüléket. Amennyiben folyékony anyag szivárog be, a szenzor jelez, így elektródák segítségével továbbvezetnék a vízcseppeket egy kijárati ponthoz, ahol mindenféle ártalom nélkül kifolyna. A leírás szerint a készülék eldöntheti, hogy negatív, semleges avagy pozitív elektródákat használjon, ami által vonzhatnák és taszíthatnák a vízcseppeket – attól függően, hogy pontosan hol vannak a cseppek és hogy hova kívánja kivezetni.

patent

Nagyon jól hangzik az elképzelés, s egy ilyen eljárással tuti nagyot robbantana az Apple! Vélhetően az elkövetkezendő évek során bevezetik ezt a fajta megoldást, így már csak az a kérdés, hogy mikor kerül erre sor. Még az sem kizárt, hogy a jövőre megjelenő iPhone 7 modellek egyik fő újdonsága ez lesz.

A szeptember végén megjelent iPhone 6s és 6s Plus modellek egyébként már sokkalta vízállóbbak, mint az egy éve megjelent elődjeik. Nem csoda, hiszen ezeknél a készülékeknél odafigyelt az Apple, hogy sokkalta ellenállóbbá tegye a folyékony anyagok ellen.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

 1. ledtamas - 2015.11.13. 10:03

  Jol hangzik! Kérdés, mi történik ha víz alá kerül? Ott vajon működik a kivezetés?

  • HusztiD - 2015.11.13. 10:22

   Jogos a felvetés, de vélhetően csak akkor fog, ha már nincs víz alatt. Addig pedig a gumírozott belső keretek teszik a dolgukat, mint az új iPhone-ok esetében.

 2. TigerCat - 2015.11.15. 10:36

  Más gyártók hogy oldják meg a vízállóságot? Nincs erre valami egyszerűbb és hatékonyabb védelem? Mármint, hogy eleve be se jusson a víz…

Szólj hozzá Te is!