Novemberben érkezik a Xiaomi féle 3D Touch képes telefon

HusztiD 2015.11.09. 11:29 Egyéb 0 db 286

3d_touch

A szeptemberi Apple eventen jelentették be a legújabb csúcskészülékeket, az iPhone 6s-t és 6s Plus-t. A telefonok egyik legnagyobb újdonsága egyértelműen a 3D Touch kijelző, amely képes érzékelni, hogy milyen nyomást mérünk rá. Mint az várható volt, több riválisnak is felcsillant a szeme, a következő év pedig egyértelműen a nyomásérzékeny kijelzővel felszerelt okostelefonokról fog szólni.

Az Apple egyik legnagyobb másolója a Xiaomi, akik hamarosan bejelentik a legújabb telefonjukat, a Mi 5-öt. A madarak azt rebesgetik, hogy a rivális új készüléke is 3D Touch féle kijelzőt kap, ami szintén érzékeli a nyomások erősségét, ugyanakkor Taptic Engine-hez hasonló visszajelzést ad a felhasználónak. Többek között arról is szólnak a hírek, hogy a kínai gyártó jelenleg komoly bajokat vív a gyártással, így nem kizárt, hogy emiatt egy kis csúszás lehet a megjelenését illetően.

A Xiaomi Mi 5 bejelentését egyébként novemberre tervezik, ami előreláthatóan még az idei év folyamán kerül piacra. Jövőre várhatóan a Samsung lesz a másik fő gyártó, aki szintén bevezeti a nyomásérzékeny eljárást.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!